5. ročník Krásňanskej stopy má svojich víťažov

V sobotu 11. februára 2023 sa v meste Krásno nad Kysucou uskutočnil 5. ročník pretekov v bežeckom lyžovaní - Krásňanská stopa.

10 kilometrová trasa už tradične viedla po cyklotrase od Kultúrneho domu v Krásne nad Kysucou do obce Zborov nad Bystricou a späť. Vzhľadom k tomu, že v okolitých obciach sa taktiež konali bežecké súťaže a všetci chceli využiť maximum ideálnych podmienok na preteky tohto charakteru sa tento rok oproti predošlých ročníkov zúčastnilo o trochu menej pretekárov. Avšak 16 je taktiež slušné číslo. Cele preteky sa niesli vo výbornej športovej nálade a atmosfére. Studený vietor nás všetkých trošku potrápil, no nikomu nezabránili úspešne doraziť do cieľa.

Krásňanskej stopy sa zúčastnil aj paraolympionik Vladimír Gajdičiar z Turzovky, ktorý reprezentoval Slovensko na olympiáde v Salt Lake City, v Turíne a v kanadskom Vancouveri. V súčasnosti je posledným mohykánom, ktorý preteká v bežeckom lyžovaní v sede.

Tento rok sa však nikomu nepodarilo prekonať čas najrýchlejšieho pretekára 4. ročníka s výsledným časom 26 minút a 32 sekúnd  Jána Holiga ml. Veľká vďaka patrí aj nášmu DHZ Krásno nad Kysucou pri dohliadaní bezpečnosti na trase.

Krásňanská stopa 2023 - výsledky:

Kategória muži

1. Ján Drahňák: 31:14:13
2. Vladimír Gajdičiar: 33:59:25
3. Kajub Šuška:34:08:15

Kategória ženy

1. Anna Balošáková: 43:16:97
2. Kirpatrick Margita: 44:09:72
3. Alžbeta Bírová: 58:45:74

Ocenili sme aj najstaršieho a najmladšieho účastníka pretekov, ktorým sa stali p. Marián Čarada a Luke James Kirpatrick.

Cyklotrasa bola vybudovaná v rámci projektu:
Priblížme sa k spoločnému prírodnému a kultúrnemu dedičstvu

Galéria k článku