Zverenci Miroslava Škrobiana vedú po treťom kole ligu mladších žiakov vo vzpieraní

Cez víkend sa konalo tretie kolo ligy mladších žiakov vo vzpieraní. Skupina Západ súperila v Novom Meste nad Váhom, skupina Východ sa stretla v Kysuckom Nove Mesto, kde pricestovali aj mladí vzpierači z Krásna nad Kysucou v zložení Miroslav Škrobian, Radko Maslík, Marko Ďurčan a Martin Franek, ktorí tvorili A družstvo. Mimo súťaž štartovali ešte traja pretekári René Nekoranec, Braňo Adámek, Dominik Jedinák.

Bolo veľmi náročné rozhodnúť sa, ktorí chlapci budú štartovať v družstve. Veď všetci dosahujú vyrovnané výkony. V oboch skupinách štartovalo osem družstiev. Krásno nad Kysucou bolo po dvoch kolách lídrom ligy a papierové predpoklady chcelo potvrdiť aj v treťom kole.

Súťaž bola rozdelená do dvoch skupín. Po trojskoku a hode medicinbalom sa prvý na činke predstavil Dominik Jedinák, ktorý v trhu dostal nad hlavu 22 kilogramov a v nadhode zdolal 28 kilogramov. V štvorboji tak získal 228,4304 sinclearových bodov. Radko v dvojboji nadvíhal 53 kilogramov (trh 23 kg, nadhod 31 kg) a pre družstvo vybojoval 296,0823 kilogramov. Marko dostal nad hlavu 26 kilogramov v trhu a 32 kilogramov v nadhode. Bol to tretí najlepší výkon pre družstvo z Krásna nad Kysucou, ktorý činili 318,5436 kilogramov. V druhej skupine sa predstavili štyria pretekári. Braňo Adámek v trhu zdolal činku o váhe 32 kilogramov a v nadhode 39 kilogramov, čo znamenalo spolu 279,5920 sinclearových bodov. René Nekoranec si počínal najlepšie z chlapcov, ktorí štartovali mimo súťaž. V trhu zdolal 31 kilogramov a v nadhode 42 kilogramov, čo v súčte predstavovalo 304,8684 sinclearových bodov. Druhý najlepší pretekár celej súťaže Martin Franek trhol 40 kilogramov a nadhodil 50 kilogramov. Pre družstvo získal 360,8344 sinclearových bodov. Najlepší pretekár družstva ale aj celej súťaže Miroslav Škrobian pokoril v trhu 37 kilogramov a v nadhode dostal nad hlavu 50 kilogramov.

Pre Krásno nad Kysucou vybojoval najviac 377,8213 sinclearových bodov. Zverenci Miroslava Škrobiana vybojovali spolu 1353,2816 sinclearových bodov a aj po treťom kole vedú ligu mladších žiakov vo vzpieraní. Vo finále, ktoré sa bude konať práve v Krásne nad Kysucou, zabojuje klub z Kysúc už o štvrté zlato z majstrovstiev Slovenska v tejto kategórií.

Galéria k článku