Spoločne za čisté mesto

Mesto Krásno nad Kysucou pri príležitosti „Svetového dňa Zeme“ vyhlasuje výzvu „Spoločne za čisté mesto“ v termíne od 21.4.2023 do 23.4.2023. Touto cestou vyzývame všetkých občanov, spoločenské organizácie, športovcov, rybárov, poľovníkov, dobrovoľných hasičov, dôchodcov, poslancov mestského zastupiteľstva a občanov, aby sa pripojili k tejto iniciatíve.

Zapojiť sa môže každý, komu osud našej planéty nie je ľahostajný. Aj vďaka vám môže byť Krásno nad Kysucou krajšie a čistejšie. Stačí sa vybrať do svojho okolia, vyzbierať odpadky okolo svojej bytovky, okolo riek Kysuca a Bystrica, vyčistiť okolie cyklotrasy, alebo akékoľvek iné verejné priestranstvo.

Pomôcky ako pracovné rukavice a vrecia na odpad si môžete vyzdvihnúť v sídle spoločnosti Mestský podnik Krásno nad Kysucou s.r.o., na ul. Struhy 83  (bývalé Technické služby, kotolňa), v pracovných dňoch od 7:00 do 15:00 hod. Tel.: 041/3812936. (Mapa). Prípadne počas stránkových hodín na Mestskom úrade.

Naplnené vrecia s vyzbieranými odpadkami umiestnite na prístupné miesto, aby ich bolo možné vyzdvihnúť automobilom, a ich polohu nám pošlite v SMS na číslo 0918569712, prípadne 0940997765.

Rozsah činností:

  • čistenie verejných priestranstiev
  • upratovanie verejných priestranstiev bytových a rodinných domov v spolupráci s užívateľmi bytov a domov,
  • údržba trávnatých plôch
  • čistenie brehu rieky Kysuca
  • odstraňovanie čiernych skládok odpadu a nepotrebného materiálu z verejných priestranstiev mesta
  • čistenie komunikácii

Rozpis jarného upratovania
Činnosti súvisiace s jarným upratovaním budú zabezpečované zamestnancami Mestského podniku, obyvateľmi mesta – majiteľmi rodinných domov v spolupráci s predsedami vlastníkov bytov na základe zorganizovanej brigády. Žiadame občanov, aby k jarnému upratovaniu pristupovali zodpovedne, veľkoobjemový odpad a drobný stavebný odpad neukladali vedľa VOK-ov, ale počkali na prázdny VOK a v žiadnom prípade nevytvárali čierne skládky.
Nazbieraný odpad vo vreciach ukladajte prosím na jedno miesto, ktoré nám po jeho uložení nahláste na nižšie uvedených telefónnych číslach. Kompetentné zložky odpad prevezmú. Prejavme dobrú vôľu pričiniť sa o skrášlenie prostredia, zbaviť mesto špiny a neporiadku, ktoré slúži v podstate všetkým obyvateľom nášho mesta.

Kontakt:
Marián Šustek – 0918569712
Vladimír Kormanec – 0940 997 765

 

Upratovanie Krásno nad Kysucou