Pozvánka na pochod Krížom krážom osadami

Mesto Krásno nad Kysucou Vás už po štvrtýkrát pozýva na turistický pochod KRÍŽOM KRÁŽOM OSADAMI. Tento ročník sa uskutoční v sobotu 2. septembra 2023 so začiatkom o 7:30 na námestí pred kultúrnym domom v Krásne nad Kysucou.

Spoznajte Krásňanské osady, pokochajte sa krásnou prírodou, tradičnou ľudovou architektúrou a vychutnajte si očarujúce panoramatické výhľady. Krásne výhľady sa Vám naskytnú aj z rozhľadne u Jantov, z rozhľadne Surovina, z rozhľadne na Hladkom vrchu ako aj z krížovej cesty, ktoré na tomto pochode navštívite. Turistické trasy pôjdu aj popri novovybudovaných turistických útulniach, historickom Kamennom moste a Moste lásky a priateľstva.

Štartovné: 3 € (deti do 15 rokov v sprievode dospelej osoby zadarmo)
V štartovnom: občerstvenie, tričko, upomienkové predmety
Upozornenie: účasť na vlastné riziko

Registrácia na turistický pochod

Prihlásiť sa na pochod môžete online na stránke: https://forms.gle/vd2bfxWCG28Gvkp97
Online registráciu spúšťame z dôvodu uľahčenia prezentácie (ako pre Vás, tak pre nás). Výhodou je možnosť zvolenia veľkosti pamätného trička k pochodu, ktoré obdržíte na začiatku pochodu pri úhrade štartovného zdarma. Účastníci, ktorí sa zaregistrujú až na mieste, dostanú toto tričko len v prípade dostupnosti a bez možnosti zvolenia veľkosti. Registračný formulár odporúčame vyplniť do 20.8.2023, aby sa stihli tričká vyrobiť. Štartovné sa hradí priamo na mieste.

Trasy turistického pochodu

Na výber máte 3 turistické trasy s dĺžkou 12,89 km, 21,3 km a 32,8 km. Všetky trasy začínajú na námestí pred kultúrnym domom.

1. Modrá (krátka) trasa

Mestský úrad Krásno nad Kysucou - Zákysučie - Vlčov - U Jantov - Rozhľadňa u Jantov - U Grapov - Turistická útulňa - U Šustkov - U Gavlasov - Mestský úrad Krásno nad Kysucou

Dĺžka trasy: 12,89 km (cca 4,5 hod.)
Najvyšší bod trasy: 757m
Celkové stúpanie: 453m
GPX súbor: kratka-trasa-krasno.gpx (272 kB) *
Animácia trasy na mape >>
Profil trate >>

2. Zelená (stredná) trasa

Mestský úrad Krásno nad Kysucou - Vodáreň - Rozhľadňa na Hladkom vrchu - Turistická útulňa - Vyšné Vane - Nižné Vane - U Drozdov - Kamenný Most - U Macurov - Vojtov vrch - U Šustkov - U Gavlasov - Mestský úrad Krásno nad Kysucou.

Dĺžka trasy: 21,3 km (cca 7,5 hod.)
Najvyšší bod trasy: 813m
Celkové stúpanie: 1179m
GPX súbor: stredna-trasa-krasno.gpx (468 kB) *
Animácia trasy na mape >>
Profil trate >>

3. Červená (dlhá) trasa

Mestský úrad Krásno nad Kysucou - U Hackov - Rozhľadňa Surovina - Kalinový vrch - U Lastovicov - U Kuljovských - Most Lásky a priateľstva - U Šurabov - U Gašov - Rozhľadňa na Hladkom vrchu - Turistická útulňa - Vyšné Vane - Nižné Vane - U Drozdov - Kamenný most - Dunajov - U Macurov - Vojtov vrch - U Šustkov - U Gavlasov - Mestský úrad Krásno nad Kysucou.

Dĺžka trasy: 32,8 km (cca 11,5 hod.)
Najvyšší bod trasy: 830m
Celkové stúpanie: 1347m
GPX súbor: dlha-trasa-krasno.gpx (727 kB) *
Animácia trasy na mape >>
Profil trate >>

Bližšie informácie o turistickom pochode:

Jaroslav Pagáč, jaroslav.pagac@mestokrasno.sk, Tel.: 0917 529 045
Vladimír Kormanec, vladimir.kormanec@mestokrasno.sk, Tel.: 0940 997 765

Informácie o osadách nájdete na stránke https://osady.mestokrasno.sk

Fotografie a video z minulého ročníka nájdete tu: Turistický pochod 2022.

* Súbor GPX obsahuje veľmi podrobný záznam turistickej trasy, ktorý si môžete importovať do vlastných online máp (napr. mapy.cz, turistickamapa.sk, google mapy..), prípadne do GPS hodiniek a navigácií. Vaše zariadenie vás tak bude navigovať presne podľa určenej trasy a nehrozí tak napríklad, žeby ste niekde zle odbočili. Prinášame Vám návody ako pridať GPX súbor do jednotlivých máp a zariadení: turistickemapy.sk, mapy.cz a google mapy, Garmin, Polar, Suunto, Endomondo, Strava, Tomtom.

 

Turistický pochod Krížom krážom osadami 2023