Vyhrala tekvička MŠ Kalinov

Posledný októbrový piatok 2023 pred jesennými prázdninami sa stretli kreatívne deťúrence v priestoroch Kultúrneho domu v Krásne nad Kysucou, aby sa zapojili do súťaže “O najkrajšiu tekvičku".

Do súťaže sa zapojilo 17 detí a babky seniorky, ktoré prezentovali zariadenie s opatrovateľskou službou. Všetky ozdobené tekvičky boli naozaj krásne a nápadité. Porota nemala ľahké rozhodovanie, pretože ocenenie si zaslúžili všetci autori. Nakoniec však vybrala štyroch víťazov.

Prvé miesto získala Materská škola Kalinov trieda Žabky /tekvica s číslom 5/, druhé miesto si odniesli Detičky opičky /tekvica s číslom 4/, tretie miesto získal Leonard Šutý/tekvica s číslom 7/, a štvrté miesto získala Lívia Palková /tekvica s číslom 14/.

Boli sme milo prekvapení hojnou účasťou aj napriek upršanému počasiu. Tvorcovia diel si dali naozaj záležať a bolo skutočne čo obdivovať. Okrem rodičov s deťmi sa do súťaže zapojili aj seniori zo zariadenia opatrovateľskej služby aj naši škôlkari“, povedal primátor Krásna Jozef Grapa.

Cenou útechy boli obdarované seniorky z Domu opatrovateľskej služby. Veríme, že čersté ovocie im dodá veľa vitamínov.

Všetci súťažiaci boli za ich snahu a tvorivosť odmenení primátorom mesta sušeným ovocím.

Krásne tekvice nám rozžiarili kultúrny dom a tie, ktoré sme dostali darom, skrášľujú mestský úrad.

Ďakujeme sponzorom, ktorí sa podieľali na cenách: MM aréna, Potraviny V. Škrobianová, Gazdovský šenk a p. Murgaš.

Foto: R. Kuljovský

Galéria k článku