Staré veterány ohúrili aj tento rok

Posledná prázdninová sobota sa v Krásne nad Kysucou niesla v znamení motoristického sviatku. Mesto Krásno nad Kysucou a Turzovský veterán club zorganizoval v poradí už 24. ročník Beskyd Rallye - spanilej jazdy historických vozidiel Beskydskou krajinou.

Podujatie sa tešilo veľkej účasti v príjemnej atmosfére. Historické vozidlá prišli predviesť túto sezónu okolo stovky registrovaných účastníkov. Uplynulú sobotu sa tak návštevníci mohli obohatiť o kus histórie na kolesách.

„Na svoje si prišli obdivovatelia starých veteránov, ktorým na kráse vôbec neubral zub času. Práve naopak, sú ešte vzácnejšie. Ani dnes týmto staručkým veteránom nechýba tá povestná stará elegantná noblesa a neopakovateľná atmosféra z interiéru týchto skvostov spolu s dobovým oblečením“, uviedol primátor Jozef Grapa.

Okrem Slovenska k nám veterány zavítali z Českej republiky, z Poľska, či z Nemecka.

Do Krásna nad Kysucou si cestu za veteránmi našiel aj obľúbený moderátor televízie JOJ Ján Mečiar spolu s manželkou, ktorý sa pravidelne zúčastňuje na zraze historických tátošov. Pochvalným slovom sa vyjadril na organizáciu podujatia, ktoré je na vysokej úrovni a vyzdvihol i čaro kysuckej prírody.

Tento ročník bol memoriálom Ladislava Dlhopolčeka, dlhoročného predsedu a zakladateľa Turzovského veterán klubu, ktorý nás opustil minulý rok.

Už teraz sa tešíme na budúci 25. ročník Beskyd Rallye - spanilej jazdy historických vozidiel Beskydskou krajinou.

Fotky: E. Koprna

Galéria k článku