Pozvánka na vernisáž Storočnica dvoch osobností

Mesto Krásno nad Kysucou, Kysucká galéria a Mons. Rudolf Maslák srdečne pozývajú všetkých milovníkov umenia a kultúry, na vernisáž diel akademického maliara, grafika, ilustratóra, sochára Vincenta Hložníka pod názvom Storočnica dvoch osobností.

Slávnostné otvorenie vernisáže sa uskutoční v piatok 28.2.2020 o 17:00 hod. v kultúrnom dome mesta Krásno nad Kysucou.

5. februára 2020 sa dožil prekrásnych 100 rokov náš duchovný otec Mons. Ľudovít Baláži, ktorý v meste Krásno nad Kysucou pôsobil 33 rokov. Vďaka jeho zásluhe bol okrem iných významných diel, postavený kostol v obci Zborov nad Bystricou, v ktorom sú nainštalované vitráže významného slovenského sochára a maliara Vincenta Hložníka. Pri príležitosti tohto nádherného jubilea, ako i nedožitých 100 rokov sochára a maliara Vincenta Hložníka sa mesto Krásno nad Kysucou spolu s Kysuckou galériou a s pomocou Mons. Rudolfa Masláka rozhodlo uskutočniť vernisáž týchto významných diel, ako poďakovanie najmä Mons. Ľudovítovi Balážimu za dielo, ktoré v našich farnostiach zanechal, ako i jeho priateľovi akademickému maliarovi Vincentovi Hložníkovi. Na vernisáži uvidíte významné diela z cyklov Krížová cesta, Pocta ducha svätého v cirkvi a Vzkriesenie. Tieto diela boli vystavené aj v kostole Klarisiek v Bratislave, kde sa stretli s veľkým záujmom verejnosti a odkiaľ diela putovali priamo do nášho mesta.

Vystavené diela si v kultúrnom dome budete môcť pozrieť až do odvolania, počas pracovných dní v čase od 10:00 do 18:00 hod.

Tešíme sa na Vás!

Vernisáž Vincenta Hložníka v Krásne nad Kysucou