Ako sme oslávili sviatok sv. Mikuláša

Aj Krásno nad Kysucou vo štvrtok, 5. decembra 2019 privítalo toľko očakávaného sv. Mikuláša.

Aby sme si skrátili čas na jeho príchod, využili sme možnosť nákupu na každoročne organizovaných vianočných trhoch. Ponuka bola pestrá, každý si mohol vybrať z množstva rôznych vianočných ozdôb a dekorácií, alebo ručne vyrábaných predmetov šikovných remeselníkov.

Keďže bol zdravý mrazivý deň, zohrievali sme sa vareným punčom. Deti si mohli pozrieť krátke divadielko v podaní domáceho súboru Actum s predstavením Obuvník Martin.

Konečne dorazil sv. Mikuláš na svojom koči v sprievode anjela a čerta, s vrecom plným darčekov. Ešte pred tým, ako deťom rozdal sladkú nádielku, rozsvietil spolu s primátorom mesta Jozefom Grapom a dekanom farnosti Mariánom Vojtekom vianočný stromček pred mestským úradom.

Mikuláš je kresťanský sviatok, preto sme sa všetci pomodlili modlitbu pána Otčenáš a už nič nebránilo v rozdávaní sladkých mikulášskych balíčkov.

„Je to radostná udalosť najmä pre tých najmenších. Teší ma, že deti celý rok poslúchali svojich rodičov a zapájajú sa do športových aktivít. Boli tu deti nielen z Krásna, ale aj okolitých obcí a to je ten zmysel, spraviť druhému radosť,“ povedal primátor Jozef Grapa.

Tento sviatok nesie v sebe silné posolstvo – ľudia sú radi obdaruvávaní, ale aj radi obdaruvávajú – a tak môžu drobnosťami urobiť radosť svojim blížnym.

Galéria k článku