Venované všetkým mamám

Byť mamou, či už fyzickou alebo duchovnou je najkrajšie povolanie v živote každej ženy. Matka a otec, ktorí privítajú na svete nový život, tým spolupracujú s Bohom na veľkom diele stvorenia. Toto poslanie je krásne a náročné zároveň. Deň matiek je špeciálny čas povedať našim mamám ako ich máme radi, čo pre nás znamenajú a vyjadriť im našu vďačnosť za všetko, čo pre nás urobili.

Tento rok sme si Deň matiek pripomenuli v nedeľu 13. mája 2018, kedy sme sa stretli na slávnostnom programe v Kultúrnom dome Krásno nad Kysucou, kde deti zo svojich básničiek a piesní uvili pre svoje mamičky a babičky pestrofarebnú zvukovú kyticu. V úvode programu sa predstavili naši najmenší - detičky z materskej školy Lesnícka, nasledovali žiaci zo ZŠ v podaní detského folklórneho súboru Sedmohlások a nechýbal ani detský folklórny súbor Drevárik.

Primátor mesta Ing. Jozef Grapa vo svojom príhovore poďakoval všetkým matkám za ich, obetavosť, nekonečnú trpezlivosť a lásku pri výchove svojich detí. Pripomenul, že oslavujeme sviatok, na ktorý by sme nikdy nemali zabúdať. Je to sviatok našich najdrahších bytostí. V mene Vašich detí, Vám chceme poďakovať, za každú rozprávku, ktorou ste obohatili a obzvláštnili detskú dušu. Za každú pieseň, zaspievanú s láskou nad kolískou. Za každý bozk na dobrú noc a za každé ráno a každý deň s mamou.

Na záver kultúrneho programu vystúpil finalista prvej série Slovensko hľadá Superstar Tomáš Bezdeda s kapelou a zaspieval nie len piesne z vlastnej tvorby, ale nechýbali ani evergreeny od skupiny The Beatles, či U2. Veríme, že tak spestril nedeľné slnečné popoludnie všetkým prítomným. Symbolický kvietok, ktorým obdaroval mamičky primátor Jozef Grapa spolu s hosťom Tomášom Bezdedom, bol len malým poďakovaním, ale aj príležitosť osobne stisnúť dlaň obetavým matkám a povedať slovko úcty ďakujem.

Poďakovanie patrí aj našim deťom a pani učiteľkám za nádherný kultúrny program, moderátorke Zuzane Zuzčákovej Gacíkovej a hlavne Vám milé mamičky a babičky za účasť...

Galéria k článku