V meste sa hodovalo

V Krásne nad Kysucou sa na prvú adventnú nedeľu konali tradičné Ondrejovské hody 2018, na počesť patróna nášho kostola a celej farnosti, svätého Ondreja. Kostol patrí k najväčším na Slovensku, pričom samotný kostol bol do roku 2008 najväčší v Nitrianskej, neskôr v Žilinskej diecéze.

Slávnostná omša sa začala sprievodom kňazov, miništrantov a členov dobrovoľného hasičského zboru. Svätú omšu celebroval dekan farnosti Mgr. Marián Vojtek s kaplánom Mgr. Michalom Tichým a anjelským spevom ju sprevádzala spevácka skupina Makabi.

Od skorého rána sa už po meste šírila vôňa medovníkov, sladkostí, ale aj medovinky. Každý si prišiel na svoje. Nechýbala ani tradičná zabíjačka a rôzne špeciality. Či už to bol chlieb s masťou a cibuľou, tlačenka, klobáska, alebo kapustnica.

K chutnému jedlu samozrejme nesmela chýbať ani dobrá nálada, o ktorú sa postarala ľudová hudba Zborovskí heligonkári a domáca folklórna skupina Vrabčiar.

Do nášho mesta okrem návštevníkov zavítal aj známy televízny moderátor Patrik Herman, ktorý nezaváhal ani na chvíľu a pomáhal nalievať primátorovi mesta Jozefovi Grapovi vianočný punč, ktorý bol za dobrovoľný príspevok a podarilo sa vyzbierať 70€ pre sociálne slabšiu rodinu. Odovzdaný bude na benefičnom koncerte, ktorý sa uskutoční 16. decembra 2018.

Patrik vyzdvihol výbornú predvianočnú atmosféru a primátorovi dal slovo, že ak mu to pracovné povinnosti dovolia, rád k nám zavíta aj o rok.

Galéria k článku