Úspešný Deň detí

Námestie plné detí, samé sladkostí, hry a zaujímavé atrakcie... aj taká bola druhá júnová nedeľa, ktorá sa niesla v duchu oslavy Medzinárodného dňa detí. Mesto Krásno nad Kysucou pripravilo skutočne bohatý program pre deti. Na úvod sa predstavil historický spolok Sv. Šebastiána, kde si decká mohli vyskúšať prilby, zbroj a vidieť ukážku šermu, či divadelnú scénku o drakovi. Na záver svojho vystúpenia dvakrát vystrelili z dela. Deti si mohli pozrieť aj maketu hradu Lietava.

V areáli Základnej školy Mládežnícka mohli absolvovať Cestu rozprávkovým lesom, kde si decká užili kopec zábavy. Ich nadšenie z nových podnetov a zážitkov akým bolo určite aj vystúpenie Sokoliarov kráľa Svätopluka, ktorí predviedli prelety dravcov, pritiahlo veľkú zvedavosť detí aj záchranná akcia členov Dobrovoľného hasičského zboru, ktorí mali plné ruky práce s horiacim domom.

Počas celého programu si deti mohli vyskúšať jazdu na koníkoch, alebo kolotočoch, či obľúbené a vyhľadávané maľovanie na tvár. Medzi deti zavítal aj primátor mesta Jozef Grapa, aby ich obdaroval sladkou maškrtou.

Veríme, že si deti svoj deň užili naplno, lebo keď prídu domov pokreslené farbičkami a zababrané od cukrovej vaty či čokolády, vieme, že je šťastné a ich úsmev je tým najväčším dôkazom, že to stálo za to.

 

Foto by E. Koprna

Galéria k článku