Rocková noc v žiari Vatry zvrchovanosti

V sobotu 28. júla 2018 vo večerných hodinách sa mestom Krásno nad Kysucou ozývala rocková muzika. Podujatie “Rockové leto“ otvorila domáca skupina Tribute of Rock band (SK).

Pri príležitosti pripomenutia si významnej udalosti novodobej histórie Slovenska a Slovákov akou je Deň prijatia Deklarácie o zvrchovanosti Slovenskej republiky, sme si pripomenuli dňa 17. júla 2018 už 26. výročie. Slovenská národná rada ju schválila v roku 1992 v rámci bývalej Českej a Slovenskej Federatívnej Republiky a vyhlásila ňou zvrchovanosť Slovenskej republiky. Na oslavu prijatia Deklarácie o zvrchovanosti SR sa niekoľko rokov stretávali občania pri vatrách, ktoré dostali názov "Vatry zvrchovanosti".

Po príhovore primátora mesta Ing. Jozefa Grapu všetci nedočkavo čakali, kedy sa zapáli "Vatra zvrchovanosti". V sprievodnom programe pri zapálení vatry sa predstavili aj Zborovskí heligonkári, ktorí zahrali a zaspievali tradičné ľudové piesne a nechýbala ani domáca folklórna skupina Vrabčiar.

Rocková noc pokračovala pri horiacej vatre do neskorých nočných hodín v podaní rockových skupín Kabát revival (CZ) a Horkýže slíže revival (CZ).

Photo by: E. Koprna

Galéria k článku