Pozvánka na divadelné predstavenie Čert slúži

Mesto Krásno nad Kysucou a Divadlo na hojdačke pozýva všetky deti na veselé bábkové predstavenie ČERT SLÚŽI. Predstavenie sa uskutoční v nedeľu 22.7.2018 o 15:00 hod. v priestoroch Kultúrneho domu.

VSTUP ZDARMA!

“… kto by bol povedal, že peklo vie byť spravodlivé a čerti pracovití? Ale kým sa tak stane, nejedny mozole si na rukách zoderú …pôvodná rozprávka podľa Pavla Dobšinského…”

Divadlo na hojdačke vsadilo na známu tému zo zberateľského pera Pavla Dobšinského. Jeho Prostonárodné povesti patria k najobsiahlejším zbierkam ľudových rozprávok na svete, čo utvára a formuje nás a našu kultúru už od útleho veku. V dobe komercionalizovanej kultúry a globalizačných vplyvov oživujeme tradíciu ľudového bábkového divadla s marionetami. Táto rozprávka je o nezbednom čertovi, ktorý chudobnému drevorubačovi ukradne posledný kúsok jedla. Lucifer ho za to zo škodoradosti pošle na celý rok tomu človeku slúžiť. Môže sa zdať, že peklo vie byť aj spravodlivé? Počas deja striedame dejové pasáže s rozprávačskými, kde nadväzujeme kontakt s divákmi, aktívne ich do deja zapájame. Nechýbajú ani veselé pesničky a činoherné vstupy.

Predstavenie je určené divákom do 10 rokov. Dĺžka 45 min.
Čert slúži