Krásno našlo talent 2018

Dňa 15. apríla 2018 sa v Kultúrnom dome v Krásne nad Kysucou uskutočnil 3. ročník podujatia Krásno hľadá talent. Program začal krátko po 15tej hodine. Na úvod sa predstavili členovia klubu športového tancovania Dance club Čadca, s tréningovým centrom v Krásne nad Kysucou, v zložení: Vaneska Capková, Tamarka Murčová, Šimon Kvašňovský, Peter Šiška. Následne svoje tanečné schopnosti predviedli Adelka Bajánková a Rebeca Garajová, žiačky 4. ročníka ZŠ v Krásne nad Kysucou.

Program pokračoval vystúpením speváčok Ivanky Stasinkovej a Michaely Martykanovej v žánri moderný pop. Folklórne tradície zastupovali heligónkarka a speváčka Simonka Mária Halvoníkova a heligónkar Kristián Halvoník zo Zborova nad Bystricou. Hru na husle so sprievodom klavíru predviedla Mária Kavaleková so skladbou Mazurka.

Program vyvrcholil divadelným predstavením s názvom Konečná stanica v podaní mládežníckeho divadelného súboru Vrabec, ktorý pôsobí pod ZUŠ v Krásne nad Kysucou. Scenár hry bol upravený podľa predlohy Radošinského naivného divadla. Konečná vlaková stanica v hre, je miesto, kde diváci mohli stretnúť s rôznymi osudmi nie len jej zamestnancov, ale aj obyvateľov, či samotných cestujúcich. Divadelné predstavenie, ako aj vystúpenia všetkých účinkujúcich mali v publiku veľký úspech, ktorého znakom bol veľký potlesk.

Všetci účinkujúci dostali tašky plné rôznych dobrôt a účastnícký list. Podujatie zorganizovalo Centrum voľného času pri ZŠ v Krásne nad Kysucou v spolupráci s Eduardom Koprnom a pod záštitou mesta Krásno nad Kysucou. Programom moderovala Zuzana Gacíková.

Ďakujeme všetkým účinkujúcim, organizátorom, pomocníkom a všetkým, ktorí prišli podporiť toto nevšedné podujatie.

E. Koprna

Galéria k článku