Krásňanka reprezentovala naše mesto v Ochodnici

Poslednú júnovú sobotu spevácka skupina Krásňanka reprezentovala naše mesto Krásno nad Kysucou na 46. ročníku Folklórneho festivalu v Ochodnici.

Pri bráne amfiteátra nás srdečne privítal starosta obce Ochodnica p. Radoslav Ďuroška. Spevácka skupina Krásňanka bola poctená, že mohla vystúpiť v úvode programu, ktorý mal tento rok názov “Keď sa my zídeme v tej Ochodnici“. Predstavili sme sa piesňami: Modlitba za Slovensko, Hora, les, dolina, Keď si ja zaspievam, Keby som poznala a Mamička.

Presvedčili sme sa, že ak sú piesne zaspievané s citom a od srdca aj napriek tomu, že patria do iného žánru ako je folkór, dokáže to publikum oceniť a odmenilo nás vrúcnym potleskom. Spevácka skupina Krásňanka účinkovala v zložení: Terka Srvátková, Oľga Blahutová, Vierka Korhelíková, Filka Stehlová, Hanka Koperová, Vierka Zuzčáková, Majka Kováčiková. Veľmi nám chýbali hlasy Tonky Ďuranovej a Gitky Ďurišovej, ktoré nemohli spievať zo zdravotných dôvodov, prajeme im skoré uzdravenie.

Ďakujeme usporiadateľom Folklórneho festivalu Ochodnica 2018 za pozvanie, bohaté pohostenie tradičnými domácimi koláčikmi i chutnými kapustniakmi a srdečnú atmosféru, ktorá sprevádzala naše účinkovanie.

Galéria k článku