A predsa prišiel Mikuláš

Svätý Mikuláš ani tento rok nesklamal poslušné deti v Krásne nad Kysucou, ktoré prišli v stredu 5. decembra 2018 ho privítať na námestie pred kultúrny dom. Po chvíľach čakania, asi osemsto malých i veľkých detí nielen z Krásna, ale aj z okolitých obcí Dunajova, z Oščadnice, zo Zborova nad Bystricou sa konečne dočkali a po roku opäť zavítal do mesta Mikuláš s anjelom a čertom.

Ešte pred tým, ako deťom rozdal sladkú nádielku, rozsvietil spolu s primátorom mesta Jozefom Grapom a dekanom farnosti Mariánom Vojtekom vianočný stromček pred mestským úradom.

Ako býva kresťanským zvykom, úvod stretnutia sa niesol modlitbou pre svätého Mikuláša a smelé deti s nadšením mohli recitovať a spievať mikulášske básničky a pesničky. Za odmenu im Mikuláš rozdával balíčky so sladkosťami.

Mesto v spolupráci s Kysuckým kultúrnym strediskom v Čadci zorganizovalo obľúbené vianočné trhy, ktoré vdýchli vôňu vianočných oblátok, vareného punču a predstavili sa aj zruční remeselníci s krásnymi handmade výrobkami.

„Milo ma prekvapili trhovníci, ktorí ponúkali najmä výrobky z domácej produkcie a najviac ma potešil pohľad na rozžiarené detské oči, ktoré prezrádzali radosť z rozsvieteného vianočného stromčeka, ale najmä preto, že Mikuláš na nich nezabudol.“ uviedol primátor mesta.

Galéria k článku