Kysucký prameň krstil štrnáste CD

Mesiac október, nám pripomína jednu z najvzácnejších cností, ktorá môže byť zrodená v duši človeka. Človek je krásny nielen vtedy, keď má pružný krok, človek je krásny podľa múdrosti, čo zračí sa mu v oku, podľa vrások a bielych vlasov, človek je krásny vtedy, keď ho ľudia majú radi...

Október je “Mesiacom úcty k starším“ a pri tejto príležitosti sa v sobotu 7. októbra 2017 stretli seniori mesta Krásno nad Kysucou a priaznivci ľudovej hudby Kysucký prameň, aby sa zúčastnili ich koncertu a zároveň aj krstu v poradí už 14. CD albumu – Hudba je kolískou duše.

Na úvod sa všetkým prítomným prihovoril primátor mesta Ing. Jozef Grapa: „Je mi cťou privítať našich seniorov. Život nie je jednoduchý a v našom živote nie sú iba pekné, úsmevné dni plné radosti, ale prídu aj dni, kedy sme smutní a poplačeme si. Preto sa chcem poďakovať našim seniorom, za to všetko, čo pre nás urobili, že ste vychovali deti a odovzdávate im svoje rady a skúsenosti. Prajem Vám, aby jeseň vášho života bola pestrofarebná, aby ste sa tešili z každého nového dňa spolu s vašimi blízkymi a priateľmi“ povedal primátor.

Zaplnenou kinosálou sa ozývali známe piesne z predchádzajúcich albumov a zaznelo aj niekoľko piesní z nového CD – Oščadnický kostol, Dary života, Svrčinovec... Prišiel rad na slávnostný krst spomínaného CD albumu. Na pódium zavítal predseda Žilinského samosprávneho kraja Juraj Blanár spolu s primátorom mesta Jozefom Grapom, aby spoločne pokrstili a uviedli do života 14. CD Kysuckého prameňa čistou pramenitou vodou. Popriali mu, aby roznášalo radosť nielen po našom kraji aj po celom Slovensku.

V kinosále kultúrneho domu vládla výborná atmosféra. Seniori si s chuťou zaspievali a niektorí aj zatancovali na krásne pesničky. Koncert mal veľký úspech a záver sprevádzal neutíchajúci aplauz. Veríme, že seniori strávili príjemný jesenný večer a tešia sa na ďalší koncert.

Galéria k článku