Domáca Folklórna skupina Vrabčiar nezaháľa a pozýva k sebe nových členov!

Folklórna spevácka skupina bola založená v roku 1977, čiže o rok oslávi okrúhle 40. výročie od svojho vzniku. Folklórnej skupiny sa ujal Marián Pavčík, následne Milan Kasaj, dlhé roky skupinu viedla Anna Ďuranová. Nový vietor do plachiet vdýchla súčasná vedúca skupiny Viera Korhelíková.

V skupine aktívne spievajú nie len ženy, ale aj muži. Ich hlasy sprevádzajú tóny heligónky, fujary a píšťalky. Členovia majú pripravených mnoho piesni a zvykoslovných pasiem. Rozhodli sa svoj bohatý repertoár piesní zachovať nie len formou vystúpení, ale aj vydaním CD nosiča. Preto v posledných mesiacoch poriadne pracovali, nezaháľali, nacvičovali a nakoniec úspešne nahrali nespočetný zoznam ľudových piesní, z ktorých už len môžu vyberať.

V tomto období srdečne privítajú aj nových členov, ktorí by spevom alebo hrou na hudobný nástroj prispeli k ďalšiemu rozvoju skupiny.

Preto, kto má chuť spievať, nech sa ukáže na skúške folklórnej skupiny každý štvrtok od 17:00 hod. v priestoroch kultúrneho domu v Krásne.

 

Photo by: Rudolf Kuljovský