Svätojánsky jarmok 2014 bol opäť plný ľudových remesiel a hudby

Aj tento rok Mesto Krásno nad Kysucou, Žilinský samosprávny kraj a Kysucké kultúrne stredisko v Čadci pripravilo v nedeľu 15. júna na námestí pred Kultúrnym domom v Krásne nad Kysucou už tradičný Svätojánsky jarmok.

So svojimi výrobkami sa na jarmoku predstavili remeselníci z celého Slovenska. Návštevníci si mohli vybrať z rôznych vyrezávaných predmetov, ručne maľovaných obrazov, zdobených perníkových srdiečok a ďalších predmetov vytvorených remeselníkmi. Ukážku svojej práce predviedli aj študenti zo Strednej odbornej školy drevárskej a stavebnej z Krásna nad Kysucou.

Pre návštevníkov bol okrem množstva zaujímavých remeselných výrobkov pripravený aj program plný ľudovej hudby a tanca. Už pri prvých piesňach speváckej skupiny Krasňanka sa námestie začalo zapĺňať ľuďmi. So svojimi vystúpeniami sa divákom tiež predstavili folklórny súbor Drevár a folklórna skupina Krásno nad Kysucou. To už sa pred Kultúrnym domom zhromaždilo početné obecenstvo. V závere programu zahrala a zaspievala hudobno-zábavno-ľudová skupina Ščamba, ktorá medzi divákov vniesla dobrú náladu humorom a veselou hudbou. Námestím sa vďaka nim aj napriek chladnejšiemu počasiu ozýval smiech a potlesk nadšeného obecenstva.

Erby

Galéria k článku