Gospelové Kysuce 2014

V dňoch 6. - 7. septembra 2014 sa v Kultúrnom dome v Krásne nad Kysucou uskutočnili Gospelové Kysuce 2014. Návštevníkov už tradične čakal bohatý program, v ktorom sa predstavili skupiny zo Slovenska a Českej republiky.

Program začal v sobotu vystúpením skupiny Emauz a pokračoval ďalšími hudobnými vystúpeniami skupín Prečo nie?, Godknows a Espé, ktorí roztancovali publikum. Divákom sa predstavila aj veľmi obľúbená skupina Lamačské chvály a skupina Jiný Rytmus z Českej republiky.

V nedeľu pokračoval program Gospelových Kysúc o 10.45 hod. sv. omšou v kostole sv. Ondreja, ktorú spevom sprevádzal spevácky zbor Makabi. O 14.30 hod. bol pripravený program pre tých najmenších, ktorý zahŕňal rôzne súťaže a piesne pre deti. Potom sa už divákom predstavila gospelová tanečná skupina JI:DI, ktorá svojím vystúpením zaujala obecenstvo. Pre zúčastnených bola pripravená aj prednáška na tému „Manželstvo dnes“, ktorú priblížil vdp. Roman Seko. Večer už na divákov opäť čakal koncert gospelovej hudby a so svojím hudobným vystúpením sa predstavila skupina Dizraeli. Zlatým klincom celého festivalu bolo bez pochýb vystúpenie speváčky Janais s kapelou.

Gospelové Kysuce sú veľmi obľúbenou akciou nielen medzi staršími, ale aj medzi mládežou a pravidelne sa jej zúčastňujú ľudia z celého Slovenska a tiež z Českej republiky.

Galéria k článku