Deti si užili oslavy svojho sviatku

Krásne slnečné počasie sprevádzalo v nedeľu 8.júna 2014 oslavy Dňa detí v Krásne nad Kysucou. Program začal príhovorom primátora mesta Ing. Jozefa Grapu, ktorý poprial deťom veľa zábavy. Potom sa už deťom predstavili policajti so svojimi služobnými psami, ktorí deťom ukázali ako postupujú pri hľadaní drog a zadržiavaní páchateľa. Počas prehliadky zaznelo aj niekoľko výstrelov so slepými nábojmi. Celú túto ukážku práce kynológov deti sledovali s veľkým záujmom a tie odvážnejšie deti mohli psovi hodiť hračku a pohladkať si ho.

V radoch čakali deti, aby si mohli zaskákať na veľkom nafukovacom hrade alebo sa prejsť po vode v nafukovacej guli. Nechýbala ani možnosť previezť sa na koni a dobrú náladu robil aj šašo a maskot Kinderco. Námestím pred Kultúrnym domom sa ozýval veselý smiech a výskot detí. Počas celého popoludnia sa mohli dať deti skrášliť maľovaním na tvár, čo sa tešilo veľkej obľube a po námestí behali deťmi s motýlikom, kvetmi a ďalšími ornamentmi na tvári.

Pre deti, ktoré prišli na bicykloch bola pripravená prekážková dráha a po jej zdolaní si mohli prevziať medaile. Na bicykloch sa taktiež predstavili aj členovia cyklistického klubu Freeride Kalinov Team, ktorí divákom predviedli jazdu na zadnom kolese.

Deti sa tiež v priebehu celej akcie mohli zúčastňovať súťaže „Prechádzka lesom“, kde v jednotlivých stanovištiach museli plniť rôzne úlohy ako skákanie vo vreci, triafanie cibuľou do nádoby, prejdenie trasy s pinpongovou loptičkou na lyžičke a ďalšie. Po absolvovaní všetkých úloh si deti mohli vyzdvihnúť sladkú odmenu.

Vďaka peknému počasiu a zaujímavému programu sa Dňa detí v Krásne nad Kysucou zúčastnil veľký počet detí, ktoré takto spolu s rodičmi strávili príjemné nedeľné popoludnie.

Galéria k článku