Váľanie májov 2013 - Zvonenie svadobných zvonov

V piatok 31.5.2013 sa v Krásne nad Kysucou váľali máje. Celá akcia mala názov Zvonenie svadobných zvonov a patrí do programového cyklu Tradície nepoznajú hranice.

Projekt mesto Krásno nad Kysucou zahájilo tento rok Fašiangami a akcia Zvonenie svadobných zvonov je tretia v poradí. Na akcia sa za poľskú stranu zúčastnili aj zástupcovia mesta Milówka a v piatok nám pri moste lásky predviedli program Čepčenie nevesty.

Okrem súboru ZiP Werchy sa na programe podieľali aj súbory z Krásna nad Kysucou FS Drevár a Ženská folklórna skupina. Z poľského súboru si dva páry pripevnili na Most lásky a priateľstva srdiečka so zámkami na znak ich lásky a hodili kľúčik do rieky Bystrica. Akcia pokračovala na námestí v Krásne nad Kysucou pred Domom kultúry,  kde súbor Drevár s primátorom mesta Jozefom Grapom zvalili máj a potom sa spolu zabavili na májovej veselici.

Bol to podvečer plný spevu, tanca a hudby a dúfam že táto tradícia i naďalej pretrvá.

 

„Tradície nepoznajú hranice“
Projekt je spolufinancovaný Európskou úniou z Európskeho fondu regionálneho rozvoja v rámci Programu cezhraničnej spolupráce Poľsko – Slovenská republika 2007 – 2013
Kód mikroprojektu: PL-SK/ZA/IPP/III/022

Tradicie nepoznaju hranice - loga

Galéria k článku