Seniori sa zabávali

V našom meste sa po celý rok usporadúvajú rôzne podujatia pre všetky vekové kategórie, ale často aj pre seniorov. V októbri v mesiaci úcty k starším je však jedno výnimočné podujatie, ktoré je vyhradené len pre seniorov a vedenie mesta ho robí pravidelne každý rok. I tento rok sa v kultúrnom dome stretli seniori z nášho mesta a okrem primátora ich prišli pozdraviť i ďalší vzácni hostia, či už riaditeľ úradu práce Ing. Miroslav Mareček, riaditeľ odboru sociálnych vecí UPSVaR Ing. Jozef Cech, prednosta Okresného úradu JUDr. Milan Rebroš, lekár Čadčianskej nemocnice MUDr. Jozef Kanaba, riaditeľ školy PaedDr. Jaroslav Velička i starosta Makova Ing. Marián Masnica.

Na úvod sa prihovoril seniorom primátor Jozef Grapa, ktorý im poďakoval za celoživotnú pomoc pre mesto, odovzdavanie skúseností mladším, ale najmä i za prácu, ktorú robia a zdôraznil, že niektoré podujatia a činnosť v meste si bez seniorov nevie predstaviť. Poprial im najmä veľa zdravia, rodinnej pohody a zaželal im krásne ďalšie roky a dni, aby jeseň ich života sa napĺňala tak, ako prekrásne dni babieho leta, ktoré práve v tomto období si všetci ešte vychutnávame pred nastupujúcou zimou. Poďakovanie primátorom bolo nielen za mesto, ale aj za všetkých blízkych, ktorí sa nemôžu stretávať so svojimi rodičmi, či už z dôvodu, že sú v zahraničí, alebo majú iné problémy. Poďakoval za tých, ktorí si na rodičov či starých rodičov nespomenú, alebo zabúdajú.

Potom už nasledoval nádherný kultúrny program ako napr. vstúpenie ženskej folklórnej skupiny a prezentácia filmu „Odchod do Ameriky“, ktoré pozostávali z piesní a filmu, ktorý natočili podľa scenára M. Hacka. Zlatým klincom programu bolo vystúpenie známeho repeťackého speváka Dušana Grúňa, ktorý svojimi známymi pesničkami a vtipmi zabával prítomných nielen na javisku, ale aj po skončení pri občerstvení, ktoré nasledovalo si viacerými seniori s primátorom a Dušanom Grúňom urobili fotky na pamiatku.

Galéria k článku