Schválenie zásad umiestnenia nových pozemkov pre projekt jednoduchých pozemkových úprav

Okresný úrad Čadca, pozemkový a lesný odbor (ďalej len „OÚ-PLO“) ako príslušný správny orgán podľa § 5 ods. 4 zákona č. 330/1991 Zb. o pozemkových úpravách, usporiadaní pozemkového vlastníctva, pozemkových úradoch, pozemkovom fonde a pozemkových spoločenstvách v znení neskorších predpisov (ďalej len „zákon“) na vyhotovenie projektu jednoduchých pozemkových úprav v katastrálnom území Krásno nad Kysucou, lokalita „Cvrkel-IBV“ (ďalej len „JPÚ“), vypracoval v súlade s § 11 zákona návrh zásad umiestnenia nových pozemkov (d'alej len „ZUNP“).
V súlade s § 11 ods. 23 zákona OÚ-PLO doručil návrh ZUNP známym vlastníkom do vlastných rúk a zároveň ho zverejnil verejnou vyhláškou č. j. OÚ-CA-PLO1-2023/000490- 138 zo dňa 23.02.2023. V zmysle § 11 ods. 23 zákona, zásady na umiestnenie nových pozemkov sú platné, ak s nimi súhlasia účastníci, ktorí vlastnia najmenej dve tretiny výmery pozemkov, na ktorých sú povolené pozemkové úpravy. Pritom za súhlas sa považuje aj to, ak vlastník nepodá námietku, alebo ak je podaná námietka neopodstatnená.
Týmto oznamujeme všetkým účastníkom JPÚ, že ZUNP sú
platné,
nakoľko s nimi súhlasia vlastníci, ktorí vlastnia 100,00 % výmery pozemkov, na ktorých boli povolené jednoduché pozemkové úpravy.

Bližšie informácie v prílohe.

Prílohy na stiahnutie