Vyjadrenie k návrhu Akčného plánu ochrany proti hluku (III. etapa)

Vyjadrenie k návrhu Akčného plánu ochrany proti hluku (III. etapa)

Z poverenia investora Národnej diaľničnej spoločnosti, a. s. spracováva spoločnosť Avekol, spol. s r.o. Akčné plány ochrany pred hlukom. Tieto Akčné plány boli vypracované v nadväznosti na spracované strategické hlukové mapy v III. etape na rok 2016 pre diaľnice, rýchlostné cesty a cesty I. triedy vo vlastníctve Národnej diaľničnej spoločnosti, a. s., v zmysle smernice Európskeho parlamentu a Rady 2002/49/EC o posudzovaní a riadení environmentálneho hluku a následne prijatého zákona NR SR č. 2/2005 Z. z. o posudzovaní a kontrole hluku vo vonkajšom prostredí a o zmene zákona NR SR č. 272/1994 Z. z. o ochrane zdravia ľudí v znení neskorších predpisov. Jedná sa už o III. etapu, ktorá je súčasťou cyklického procesu opakovaného strategického hlukového mapovania.

Podľa platnej legislatívy je odo dňa zverejnenia lehota 45 dní na doručenie vyjadrení, podnetov, a pripomienok k predloženému návrhu Akčného plánu ochrany pred hlukom.

Strategické hlukové mapy a aj návrh Akčného plánu ochrany pred hlukom (III. etapa) sú zverejnené na webovej stránke www.avekol.sk, ktorá je voľne prístupná širokej verejnosti.

Pripomienky k návrhu akčného plánu je možné adresovať elektronicky na e-mailovú adresu enviro@ndsas.sk

Bližšie informácie mapu záujmového územia nájdete v prílohe.

Prílohy na stiahnutie