Kysucké športové dni rozhýbali Krásno

Po ročnej prestávke sa do mesta opäť vrátili Kysucké športové dni. Päť dní pohybových aktivít pre deti a mládež, také je pokračovanie multišportového projektu.

Tento rok sa k Čadci, Turzovke, Krásne nad Kysucou a Kysuckému Novému Mestu pridali aj obce Skalité a Oščadnica.

Telesná aktivita je pre vývoj dieťaťa dôležitá nielen z fyzickej stránky. Každý sa narodí s potrebou pohybu, niektorý s menšou, iný s väčšou. Keď nie je naplnená, môže sa to prejaviť zvýšenou nespokojnosťou, agresivitou, problémami s koncentráciou, učením sa. Šport rozvíja dôležité vôľové vlastnosti – cieľavedomosť, výdrž, zodpovednosť, tímového ducha.

Preto mesto Krásno nad Kysucou participovalo na športovom podujatí, ktoré sa uskutočnilo dňa 21. septembra 2023. Od rána svietili teplé lúča slnka a námestie žilo žiakmi zo základnej školy a škôlkarmi z materskej školy. Vyskúšať si mohli rôzne pohybové aktivity, skákanie na trampolíne, pretláčanie rukou, či iné druhy športu. Za odmenu získali účastnícky diplom a malé občerstvenie. Na malú chvíľu k nim zavítal primátor mesta Jozef Grapa, pretože má veľa pracovných povinností, ale stihol si aj zašportovať so vzpieračmi.

Veríme, že si to deti užili a v meste vyrastie mnoho športových talentov, ktoré budú reprezentovať naše mesto.

Tešíme sa na ďalší ročník.

Galéria k článku