Krasňanský horský polmaratón má svojho víťaza

Dňa 30. septembra 2023 privítalo Mesto Krásno nad Kysucou 38 nadšencov bežeckého športu, ktorí si zmerali svoje sily na 4. ročníku Krasňanského horského polmaratónu, zaradeného medzi najťažšie medzinárodné horské polmaratóny na Slovensku. V daždivom počasí pretekári absolvovali trať dlhú 26 km s celkovým prevýšením 1 km. Začiatok i cieľ trate bol na námestí pred kultúrnym domom.

Hlavným organizátorom tohto bežeckého podujatia je Atletický klub TJ Tatran Krásno nad Kysucou, ktorý ho zabezpečuje v úzkej kooperácii s mestom.

Polmaratón odštartoval primátor mesta Ing. Jozef Grapa výstrelom zo štartovacej pištole. „Naše mesto je mestom športu, dôkazom je aj toto úspešné športové podujatie, ktoré sme dnes zorganizovali. Je výnimočné tým, že prechádza do iného katastra susednej obce Oščadnica a späť. Viac ako polmaratón je unikátnym svojim prevýšením, ktoré musia bežci absolvovať. Tento rok sa k tomuto podujatiu, okrem 7km behu, konali aj detské preteky. Verím, že medzi malými bežcami sú určite budúci bežci polmaratónu“, povedal primátor.

Celkovým víťazom s časom 1:58:21,6 sa stal Petr Pašek z klubu Bolatice-Borová. Mesto Krásno nad Kysucou hrdo reprezentovali Ján Drahňák, Vladimír Kormanec, Petra Mäkká, Miroslav Mäkký a Marián Krúpa.

Ďakujeme všetkým zainteresovaným,  sponzorským firmám a partnerským organizáciám: MK Tech, s.r.o., Pivovar Čierňan, Centropen, Gavlas, s.r.o., poskytovateľom časomiery, fotografom, skvelému DJ-ovi a za pomoc ochotným dobrovoľníkom, ktorí sa podieľali na príprave športového podujatia.

Už teraz sa tešíme na ďalší ročník, dovtedy dobehania, priatelia.

Ďaľšie fotografie: Fotolagéria 1, Fotogaléria 2, Fotogaléria 3, Fotogaléria 4, Fotogaléria 5

Galéria k článku