Galavečer Športovec roka 2022

Túto sobotu 18.2.2023 sa uskutočnil už 5. ročník oceňovania "Športovec roka 2022", súčasťou ktorého bolo aj uvedenie najlepšieho športovca Kysúc do Siene slávy. Medzi ocenenými nechýbali ani športovci z nášho mesta. Oceneným bol i Matúš Ševčík bývalý hráč Tatran Krásno, v súčasnosti reprezentant Slovenskej republiky vo futsale a súčasne hráč SK Slávie Praha futsal, č.6.

V prvej päťke najlepších športovcov sa na 5.mieste umiestnil i veľký talent vo vzpieraní Vladimír Macura, majster sveta a trojnásobný majster Európy do 17 rokov. V súčasnosti trénuje v Dukle Banská Bystrica. Vzhľadom k tomu, že je Vladimír Macura momentálne v zahraničí (Turecko), cenu z rúk primátora mesta Krásno nad Kysucou Ing. Jozefa Grapu si prevzal otec oceneného.  Pán primátor bol i pri uvedení do Siene slávy kysuckého športu prezidenta Slovenského zväzu cyklistov, pána Petra Privaru.

Primátor mesta vo svojom príhovore poďakoval za reprezentáciu mesta, ale rovnako aj všetkým, ktorí sa na športovej výchove podieľajú. Poďakoval i trénerovi vzpieračov Miroslavovi Škrobianovi, bez ktorého by v našom meste nebolo možné nájsť a naďalej rozvíjať takéto talenty. Galavečer ukázal, že Kysuce sú miestom vynikajúcich športovcov. Do budúcnosti je určite potrebné zlepšovať podmienky na šport o čo sa dlhodobo snaží i naše mesto.

Titul "Športovec roka 2022" si tento rok odniesol hokejista Miloš Roman, ktorému gratulujeme a prajeme ešte mnoho športových, ale i osobných úspechov. O kultúrny zážitok sa postaral vynikajúci muzikant, gitarista Ondrej Veselý a operné arie divákom predviedli Vanesa Šutá a Matúš Čik.

 

Autor fotografií: Miroslav Truchlik

Galéria k článku