Atléti z TJ Tatran Krásno nad Kysucou opäť úspešní na Kysuckom maratóne

Jedno z najstarších bežeckých podujatí na Kysuciach a zároveň druhý najstarší maratón na Slovensku, oslávil v tomto roku svoje 70. narodeniny. Na štart 47. ročníka Kysuckého maratónu sa postavilo cez 200 pretekárov zo Slovenska, Čiech, Poľska, Nemecka, či Estónska.

Krásno nad Kysucou úspešne reprezentovali atléti z TJ Tatran Krásno nad Kysucou. Andrea Hudeková zabehla trať maratónu za skvelý čas 03:27:16 hod. a v kategórii ženy tak obsadila vynikajúcu bronzovú priečku. Vladimír Kormanec sa v maratóne s časom 03:27:02 hod. umiestnil v kategórii muži do 39 rokov na krásnom 3. mieste a celkovo obsadil 11. miesto. Ján Drahňák odbehol polmaratón krátko po návrate z náročných Majstrovstiev Európy v Spartan Race, no napriek tomu v kategórii muži do 39. rokov obsadil s časom 01:26:12 pekné 8.miesto.

Našim pretekárom sa pretek aj napriek náročnosti páčil a touto cestou sa chcú poďakovať všetkým, ktorí na trati podávali občerstvenie, povzbudzovali a podporovali bežcov. Taktiež vďaka patrí organizátorom a obciam, ktoré maratón podporili.

Maratónsku trať najrýchlejšie zvládol Jozef Urban (Urban Running Team) z Košíc v čase 2:46:54 hod. Polmaratón zabehol najrýchlejšie Tomáš Michalec z Maratón klubu Rajec s časom 1:12:51 hod.. Štafetu vyhral s časom 1:26:16 hod. tím  Extrém maratón Oščadnica (Poláček, Pištek, Hanesh).

Gratulujeme k skvelým športovým výkonom a ďakujeme za reprezentovanie mesta!

Výsledky:

Galéria k článku