Vzácna návšteva z ďalekého Japonska

Futbal v Krásne nad Kysucou bol a je športom číslo „1“. Dlhé roky má naše mesto zastúpenie vo významných súťažiach v rámci stredoslovenského kraja. V poslednom období sme stálym účastníkom najvyššej stredoslovenskej súťaže. Veľkú časť mužstva tvorí zložka z našich odchovancov alebo futbalistov z blízkeho okolia. V poslednom období je však o hru vo FJ Tatran záujem aj zo strany zahraničných hráčov. Naši fanúšikovia si už zvykli na hráčov z afrického kontinentu, ale minulý rok prišiel po prvýkrát do nášho kádra hráč pochádzajúci z Japonska, Shoma Deguchi.

Takmer po ročnom pôsobení ho z rodného mesta Kjóto, ktoré má viac ako milión obyvateľov, prišla navštíviť najbližšia rodina a priatelia. V tomto meste aj s futbalom začínal. Shomov otec a jeho rodinní príbuzní si pozreli kysucké derby s Makovom a na druhý deň ich na magistráte privítal  primátor Ing. Jozef Grapa.

Okrem športových tém sa diskutovalo aj o ekonomickej problematike a možnej spolupráci.

Na koľko z diskusie vyplynulo, že športové výstroje a celkové financovanie futbalového oddielu nie je lacná záležitosť, na záver stretnutia nás milo prekvapili sponzorským darom pre futbalový oddiel.

Chceme veľmi pekne poďakovať za návštevu z ďalekého Japonska ako i za dar a želáme našim zahraničným, ale i domácim futbalistom, aby sa im naďalej darilo podávať výborné futbalové výkony, ktorými tešia najmä svojich fanúšikov.