Valentínske plávanie zohrialo mrože spolu s vydrami

V nedeľu 13. februára 2022 sa uskutočnilo Valentínske zimné plávanie. Klub otužilcov - Krásňanské mrože sa kúpali v rieke Kysuca. Našťastie, sú už zvyknutí na studenú vodu a mohli sa do sýtosti vyšantiť.

„Otužovanie je už tradíciou, teší ma, že z počiatočných troch Krásňanských mrožov sa rozrástli na peknú skupinu. Ďakujem aj Čiernym wydrám z Trojmedzia, že prišli medzi naše mrože“, povedal primátor Jozef Grapa.

Pre všetkých uzimených účastníkov bol pripravený teplý guláš a horúci čaj. Primátor mesta nezabudol ani na nežné pohlavie a s radosťou ich obdaroval sladkým prekvapením v tvare srdiečka.

Z bezpečnostných a zdravotných dôvodov by čas pobytu v studenej vode nemal presiahnuť 20 minút. Je dokázané, že otužilci sú aktívnejší, lepšie sa vyrovnávajú s únavou a ľahšie odolávajú chorobám. Ak aj otužilec ochorie, priebeh choroby je podstatne ľahší a trvá kratšie.

Nepridáte sa i vy medzi otužilcov? Veríme, že sme vás predvedčili a budúci rok Krásňanské mrože privítajú nových členov. Kontakt nájdete na www.krasnanskemroze.sk

Galéria k článku