Športovec roka 2020 - 2021

Uplynulú sobotu 12. marca 2022 sa v Dome kultúry Čadca uskutočnilo podujatie Športovec roka 2020-2021, kde prvýkrát zasadla na trón športovcov sympatická Majsterka sveta v bikinyfitness Aneta Tichá, ktorá je známa svojou mimoriadnou bilanciou zo všetkých vrcholových podujatí sveta a Európy.

V kultúrnom programe sa predstavili Vrchárky z Kysúc /Monika Rakovanová, Zuzana Zuzčáková Gacíková, Michaela Mičicová/, spevák Adam Urban, Dominika Rovňanová a  moderátorským slovom galavečerom sprevádzala Lenka Bytčanková.

Mesto Krásno nad Kysucou neodišlo naprázdno, vzpierači to istili a to opodstatnene. Ocenenie za dlhoročný prínos športu na Kysuciach si prevzal tréner vzpieračov Miroslav Škrobian, ktorý je v prvom rade manželom, otcom troch detí, zamestnancom Mestského podniku, poslancom mestského zastupiteľstva a nepochybne najlepším trénerom vzpieračov. „Poďakovanie patrí všetkým čo pri mňe stoja, bez vás by som to nedal. Ďakujem“, dodal.

Pekné tretie miesto Športovec roka 2021 si odniesol vzpierač Vladko Macura. Vraj bol „počítačový typ“, ktorý výjde z domu len keď musí, a keď sa od kamarátky dozvedel, že ako vzpierač nebude musieť chodiť tak často do školy, zobral otca a išli k Miroslavovi Škrobianovi do TJ Tatran Krásno nad Kysucou, kde zostal až dodnes.

Slovenský reprezentant získal okrem iných, titul Majstra Európy a je členom Národné športového centra.

"Krásno dlhodobo preukazuje, že patrí k top špičke vzpierania nie len doma, ale aj v zahraničí“, povedal hrdý tréner M. Škrobian.

Vladkovi prajeme ešte veľa zdvihnutých činiek nad hlavou, kopec skvelých športových výkonov a Miroslavovi veľa trpezlivosti, odhodlanosti vychovávať novú vzpieračskú generáciu.

Ďakujeme!

Galéria k článku