Vzpierači vyhrali súťaž Pohár starostu obce Likavka

Tradične na konci novembra sa v Likavke koná turnaj O pohár starostu vo vzpieraní s medzinárodnou účasťou. Na turnaj bolo pozvané aj Krásno nad Kysucou v zložení Maslík Radovan, Mirko Škrobian, René Nekoranec, Viktória Hanková, Andrej Trúchly a Karol Špalek.

Na turnaji sa stretlo až 57 pretekárov, ktorí súťažili v hmotnostných kategóriách. Prvá skupina bola mladších žiakov, kde sa predstavil ako prvý Radko Maslík a štartoval do 44 kg. V tejto skupine sa stretlo až 11 pretekárov ich výkon sa rátal v dvojboji. Radko si počínal dobre v trhu dostal nad hlavu 31 kg a v nadhode si vytvoril osobný rekord 43 kg. V dvojboji nadvíhal 74 kg, bol to najlepší výkon v skupine a pre klub 1. miesto.

René Nekoranec súťažil do 55kg. Trh technický 40 kg a nadhod technický 50 kg. V dvojboji nadvíhal 90 kg a to stačilo na 2. miesto. Mirko Škrobian štartoval tiež ako René do 55 kg. Jeho výkon bol najlepší v tejto kategórii trh 46 kg a nadhod 58 kg, dvojboj 104 kg. a pre klub druhé 1. miesto.

V tretej skupine predstavila Viktória Hanková +59 kg. V trhu mala dva platné pokusy 27,31 kg a v nadhode ostala na základnom pokuse 37 kg, 41 kg bolo nad jej sily. Stačilo to na druhé miesto.

V poslednej kategórii sa predstavili Andrej Trúchly štartoval do 81 kg. V trhu dostal nad hlavu dva pokusy 60,64 kg aj v nadhode sa podarilo dostať nad hlavu 75,81 kg. Tento výkon stačil na 3. miesto. Posledný pretekár z Krásna Karol Špalek štartoval + 81 kg. Jeho výkony iba potvrdili, že je najlepší pretekár v tejto skupine. V trhu zdolal 84 kg a v nadhode 105 kg. V dvojboji nadvíhal 189 kg, to zaručilo tretie zlato do družstva.

Z 12 družstiev Krásno potvrdilo favorita súťaže a tento turnaj vyhralo. Zároveň to bola posledná súťaž a Krásno potvrdilo, že sa stalo najlepším klubom v roku 2019.

Všetkým patrí veľké poďakovanie!

 

M. Škrobian

Galéria k článku