Vladimír Kormanec pokoril najťažší triatlon Európy a zdolal i Moraviaman triatlon

Borec z Krásna nad Kysucou je prvým Slovákom, ktorý pokoril tieto náročné preteky.

V sobotu 15. júna 2019 o 5. h odštartoval v českom Frýdku-Místku najťažší extrémny triatlon typu IRONMAN v Európe s názvom Grizzlyman. Vytrvalci museli zdolať 3,8 km plávania na otvorenej vode, 205 km cyklistiky po Javorníkových kopcoch a 42,5 km náročného, prevažne terénneho behu, to všetko s neuveriteľným prevýšením 6300 m, čím si tento triatlon zaslúžil status najťažší extrémny dlhý triatlon.

Preteky úspešne absolvoval aj Krásňan Vladimír Kormanec, ktorý sa umiestnil na desiatom mieste v celkovom poradí s výsledným časom 21:43:43 h, čím sa stal prvým Slovákom, ktorý zvládol tento najťažší triatlon Európy.

„Preteky sa mi páčili, bolo mi cťou absolvovať ich. Trasa bola prevažne v prírodnom prostredí. Plávanie v teplej vode nádrže Olešná sme museli zvládnuť bez neoprénu, cyklistika najmä v náročných stúpaniach za vysokých vonkajších teplôt bola náročná, obsahovala veľmi veľa rýchlych zjazdov a bola orientačne zložitá s výjazdom na Slovensku – Kasárne na Makove. Technicky komplikovaný beh viedol cez krásne prostredie Lysej Hory prevažne horským terénom, ale v noci bol veľmi fyzicky i psychicky vyčerpávajúci, najmä pre pretekárov, ktorí ho absolvovali úplne sami,“ prezradil Vladimír Kormanec.

Chcem sa poďakovať za podporu aj mojej rodine, predovšetkým manželke, mojim sponzorom, bez ktorých by preteky nebolo možné absolvovať, mestu Krásno nad Kysucou a všetkým sponzorom,“ dodal vytrvalec z Krásna nad Kysucou.

Po týždennej prestávke sa Vladimír Kormanec opäť postavil na štart ďalšieho triatlonu MORAVIAMAN TRIATLON Otrokovice 2019, v ktorom dosiahol svoj osobák. Titul “železný muž“ si zaslúži oprávnene. Trať 3,8 km plávanie, 180 km bicykel a 42 km beh zdolal v čase 11: 21: 57 hod.. V kategórii muži 35-39 rokov sa umiestnil na 23.mieste, celkovo 106. miesto.

Srdečne gratulujeme a prajeme veľa síl pri ďalších športových výkonoch.

Galéria k článku