Šenk cup opäť ovládol Galacticos

V sobotu 29. júna 2019 si kopačky obuli nielen dospeláci, ale aj futbalové nádeje, ktoré si merali sily v rámci štvrtého ročníka Šenk Cup Junior. Napínavé súboje odštartovali o 9. hodine. Osem družstiev si to rozdalo systémom každý s každým.

„Deviaty ročník je trošku špecifický, veď osem rokov predtým sa hralo na starej umelej tráve na multifunkčnom ihrisku. Premiérovo sa hralo na novovybudovanej umelej tráve novej generácie, ktorá je lepšia pre hráčov, keďže má kvalitnejší povrch,“ povedal počas turnaja Peter Kršiak, jeden z organizátorov turnaja. „Zatiaľ som nepočul nejaké zlé slovo. Jediné, čo nás trápi, je teplo, ale s tým sa musí každý vysporiadať,“ pokračoval Kršiak.

Ako manažér mužstva Galacticos bolo jasné, komu drží palce. Napriek tomu povedal, že by už trofej doprial aj inému mužstvu. Veď Galacticos získava v posledných rokoch na domácom turnaji jednu trofej za druhou.

Na konci dňa sa z piateho titulu v rade tešil Galacticos (celkovo má na konte šesť prvenstiev), ktorý odsunul na druhú priečku Turistov z Oščadnice. Tretí skončil Slovenský orloj Stará Bystrica. Súčasťou tohto športového podujatia bol aj turnaj mladých nádejí. Deti predviedli skvelé výkony, nakoniec sa z prvého miesta tešili chlapci z Čadce. Peter Kršiak však vidí najväčší zmysel v tom, že mládežníci prišli a ukázali to, čo pod vedením svojich trénerov natrénovali. „Na športoviská treba pritiahnuť aj mládež, to je priorita. V dnešnej dobe je to veľmi ťažké, nemôžeme sa zamerať len a len na dospelých. Aj tento turnaj je dôkazom, že deti majú záujem o šport, len im treba dať šancu. Pozeral som niektoré zápasy detí, v každom mužstve bol nejaký šikovný hráč či brankár. Takže to vnímam len a len pozitívne.“

Deviaty ročník Šenk Cupu, ktorý vznikol za pomoci mesta Krásno nad Kysucou už deväť rokov ho organizujú Peter Kršiak a Marian Sýkora a opäť sa im vydaril na jednotku. Veľká vďaka patrí primátorovi Jozefovi Grapovi, ktorý odovzdával ceny a víťaznému tímu odovzdal finančnú odmenu v hodnote 200 eur.

Galéria k článku