Na Rajeckom maratóne pretekali aj vytrvalci z Kysúc, Andrea Hudeková obsadila 3.miesto v kategórii ženy

V sobotu 10. augusta sa konal 36. ročník  Rajeckého maratónu. V disciplíne maratón a polmaratón pretekali aj vytrvalci z AK Čadca, INA Schaeffler, Kysucká úderka a TJ Tatran Krásno nad Kysucou. Skupina týchto pretekárov spojila beh s dobrou vecou a podporili tak nadáciu Anjelské krídla. Symbolom nadácie boli modré tričká s anjelskými krídlami.

V disciplíne maratón bojovala aj Andrea Hudeková z TJ Tatran Krásno nad Kysucou, ktorá si vybojovala pekné tretie miesto v ženskej kategórii a 46. miesto v absolútnom poradí.

Dojmy: Rajecký maratón je krásny, ale náročný. Mali sme sťažené podmienky, pretože teploty atakovali hranicu 33 stupňov celzia. Prvá polovica behu je o stúpaní, pretože sa beží do Čičman, kde sa maratónci otočia a bežia do Rajca. Tento maratón som absolvovala druhý raz, minulý rok za priaznivejšieho počasia. Dosiahla som čas 3:43:29 hod., čo je síce môj najhorší čas v tejto disciplíne od začiatku roka, ale vzhľadom k náročnosti trati a počasiu si ho najviac vážim. Na trati som si zmerala sily s takými bežeckými legendami ako sú Petra Pastorová a Sylvia Sebastian, tie dobehli do cieľa s obrovským náskokom. Už od Čičman som sa snažila vybojovať si tretie miesto a som rada, že sa to podarilo. Ďakujem všetkým úžasným ľudom na trati za ich povzbudzovanie a servis, veľmi nám pomáhali prekonávať to úmorné teplo.

Výsledky všetkých kategórii sú uverejnené na stránke :
https://sportsoft.cz/cs/zavod/results/3948?rid=4352&eventid=1&genderid=2

Galéria k článku