Krásno centrom zimného futbalu

Jediné futbalové ihrisko s umelou trávou v okrese Čadca zažíva zimnú prípravu futbalistov. Hraciu plochu ihriska v súčasnosti intenzívne využívajú nielen naši futbalisti a mládež na prípravu, ktorú si doteraz nemohli dovoliť. Cestu do Krásna si našli aj iné futbalové mužstvá, nie iba z Kysúc, ale aj zo širokého okolia, či zo zahraničia. V Krásne trénujú a hrajú prípravné zápasy významné futbalové mužstvá z okolia: Zborov, Skalité, Stará Bystrica, Nová Bystrica, Staškov a plochu využívajú treťoligisti z Čadce a ich mládežnícke družstvá Turzovka, Rudinská, Vysoká nad Kysucou.

Futbalové Krásno poznajú aj mužstvá mimo Kysúc, či už je to mládež z Juventus Žilina, U19 a U17 z Popradu, ale i muži z Púchova, z Lietavskej Lúčky i z Baníku Prievidza. Je zaujímavé, že cestu k nám si našli aj futbalisti zo zahraničia napr. dorastenci z Karvinej, muži z Třinca, ale aj hráči poľského Živca a mládež z Visly Krakov. Okrem zahraničných tímov, tu môžeme stretnúť hráčov zo Žabokrek, Nemšovej, Stráňav, Oravského Veselého, z obce Diviaky, ale aj mužov zo susedného Česka z Havířova.

„Táto investícia len potvrdila, prospešnosť pre našich športovcov, najmä mládežníkov, ktorí doteraz nemohli takúto prípravu absolvovať, ale aj pre mužov, ktorí už nemusia cestovať do Českej republiky, ale môžu kvalitne trénovať a pripravovať sa na zápasy doma. Veľmi ma tešia uznanlivé slová zástupcov mužstiev, ktorí sú v Krásne po prvýkrát a sú milo prekvapení, čo všetko sme vybudovali a nechcú veriť, že štadión a celú infraštruktúru sme dokázali zrealizovať v časovom horizonte šiestich, siedmich rokov. Ako povedal zástupca Púchova, je to až neuveriteľné, čo ste dokázali. Aj tieto slová dokazujú, že máme byť na čo hrdí. Teší nás, že sme zvládli zimnú údržbu a využili sme viacúčelové stroje, ktoré boli v kalamitnom období k dispozícii a zabezpečili perfektne pripravený trávnik. Vynikajúcim pomocníkom je najmä nová fréza.“ uviedol primátor mesta Jozef Grapa.

Galéria k článku