Historický úspech pre Krásno nad Kysucou

Kysucký klub sa teší z prvej medaily z európskeho šampionátu. Mladý vzpierač je vicemajstrom Európy!

V dňoch 7. až 14. decembra sa v izraelskom Eliate konali Majstrovstvá Európy vo vzpieraní v kategóriách do 15 a do 17 rokov. Kysuce mali v slovenskej reprezentácii dvoch zástupcov.

Krásno nad Kysucou reprezentovali v Eliate Marián Poláček a Vladimír Macura. Pre oboch išlo o prvú účasť na takomto podujatí.

Macura získal pre svoj klub historicky prvú medailu z európskeho šampionátu. Ku striebru pridal aj dva slovenské rekordy – 123 kilogramov v trhu mu vynieslo spomínané druhé miesto a 145 kilogramov v nadhode stačilo na piatu pozíciu.

Súťažil v kategórii do 15 rokov a do 102 kilogramov, pričom spomedzi deviatich pretekárov v skupine bol najmladší. V dvojboji nadvíhal spolu 268 kilogramov a skončil štvrtý, len dva kilogramy za tretím miestom.

Poláček súťažil v kategórii do 81 kilogramov v skupine B. V trhu i v nadhode obsadil šieste miesto. Jeho najlepšie výkony boli 103, respektíve 135 kilogramov. Celkovo skončil sedemnásty.

Dňa 18. decembra 2019 ich prijal na mestskom úrade primátor Jozef Grapa, aby im poďakoval za úspešnú reprezentáciu a dosiahnuté famózne výsledky. Nechýbal ani pamätný zápis vzpieračov do kroniky mesta a malá pozornosť od primátora mesta.

„Je to odmena za dlhoročnú prácu s mládežou na čele s trénerom Miroslavom Škrobianom, ktorá priniesla historický úspech pre oddiel vzpierania TJ Tatran Krásno nad Kysucou. Klub mladých vzpieračov reprezentoval nielen naše mesto, ale aj Slovenskú republiku na Majstrovstvách Európy mládeže“, uviedol primátor.

Pri tejto príležitosti Vladko Macura požičal primátorovi striebornú medailu a poďakoval sa mestu za doterajšiu podporu.

Jozef Grapa im srdečne zablahoželal k dosiahnutému úspechu, poprial im veľa ďalších športových výkonov a vyslovil presvedčenie, že ich športová činnosť bude pokračovať i v budúcnosti a možno sa niekedy zúčastnia aj Olympiády.

Galéria k článku