Gymnastika pritiahla množstvo detí

Podľa súčasných zistení pedagógov, alebo odborníkov sa všetci zhodli na tom, že mladí ľudia majú málo pohybu a predpísaným hodinám telesnej výchovy sa zámerne vyhýbajú. Ale v Krásne nad Kysucou sa tieto tvrdenia nepotvrdili.

Mesto vytvára vhodné športové podmienky pre futbal, vzpieranie, cyklistiku, tenis, či hokej a spoločne sme so športovými nadšencami otvorili krúžok športovej gymnastiky. Skúsené trénerky mali záujem rozvíjať gymnastiku od tých najmenších a vybrali si práve naše mesto za predpokladu, že im vytvorí vhodné podmienky na ich prácu.

Gymnastika je všestranný šport telesných cvičení, rozvíja pohybové zručnosti a prilákala nesmierne veľa malých detí a rodičov, nielen z nášho mesta, ale i okolitých obcí. Žiaľ, z kapacitného hľadiska sme museli odmietnuť viacero záujemcov o tento krúžok.

Deti v krátkom čase dokazujú, že majú schopnosti sa ďalej rozvíjať, zúčastňovať sa na rôznych súťažiach a reprezentovať naše mesto pri športových aktivitách.

Ako prisľúbil primátor mesta Ing. Jozef Grapa „ Keď bude dostatočný záujem o gymnastiku, snahou mesta bude vytvoriť vhodné podmienky so základným vybavením pre jej fungovanie. Minulý týždeň pribudli pre gymnastov a gymnastky dve kladiny a hrazda, kde môžu zdokonaľovať gymnastické prvky".

Vďaka trénerom a nadšencom na čele s Jánom Drahňákom sa im podarilo vybaviť i ďalšie športové pomôcky, a tak telocvičňa praská vo švíkoch. Je radosť sa pozerať na päť – šesťročné deti, čo všetko dokážu predviesť na kladine, či žinenke.

Veľký záujem detí o tento šport je predpokladom, že vďaka odbornému vedeniu trénerov bude tento šport prospievať k lepšiemu fyzickému zdraviu našich detí.

Galéria k článku