Vzpierači si zmerali sily na turnaji v Čechách

Siláci z Krásna nad Kysucou prijali pozvanie na tradičný turnaj o Pohár starostu Boskovíc. Na podujatí medzinárodného rangu si zmeralo svoje sily desať klubov v kategórií mladších žiakov, starších žiakov a juniorov do 20 rokov.

Farby klubu z Kysúc hájil na úvod Andrej Trúchly. Ten v trhu dostal nad hlavu 45, 48 a 50 kg a v nadhode pokoril postupne 55, 58 a 60 kg. Andrej, ktorý pre družstvo vybojoval 161 sinclearových bodov, obsadil vo svojej kategórií pekné druhé miesto.

V kategórií starších žiakov, v ktorej štartovalo až štrnásť silákov, reprezentoval Tatran Krásno nad Kysucou Marek Krištof. V trhu začínal na 83 kg, zvládol aj druhý pokus o váhe 87 kg, no 92 kg už bolo nad jeho sily. Po trhu Marek figuroval na druhej pozícii. V nadhode začínal na 97 kg, pokračoval váhou 102 kg a na tretí pokus si dal naložiť 107 kg. Ak si chcel udržať druhé miesto, musel dostať činku nad hlavu. Marek činku premiestnil, ale výraz sa mu nepodaril a činky mu spadla na zem. Nakoniec vybojoval bronz za tretie miesto, do celkových štatistík pripísal pre Krásno nad Kysucou 223 sinclearových bodov.

V tretej skupine štartovalo trinásť pretekárov, medzi nimi aj dvaja zverenci Miroslava Škrobiana. Ako prvý tu na činku nastúpil Matej Adámek, ktorý zaznamenal v trhu tri platné pokusy 85, 90 a 95 kg. V nadhode sa mu podarilo vzoprieť len 105 a 110 kg. 115 kg bolo nad jeho sily, keď mu činka spadla vo výraze. Tento výkon stačil len na dvanáste miesto.

Marián Poláček si počínal lepšie, keď dostal nad hlavu všetky svoje pokusy. Postupne trhol 90, 95 a 100 kg, nadhodil 110, 115 a 120 kg. Tento výkon stačil na siedme miesto. Marián získal pre klub 283 sinclearových bodov.

V súťaži družstiev obsadilo Krásno nad Kysucou druhé miesto výkonom 667 sinclearových bodov.

Galéria k článku