V Štúrove vybojovalo Krásno nad Kysucou päť strieborných, jednu zlatú a jednu bronzovú medailu

Sedem vzpieračov bojovalo v sobotu 26. mája na majstrovstvách Slovenska dorastu a juniorov. Do Štúrova cestovali Adam Jesenský, Marián Poláček, Patrik Broda, Vladimír Kubala, Matej Poštek, Matej Adámek a Samuel Paulus.

Súťaž bola rozdelená na štyri skupiny, v ktorých silní muži súťažili vo váhových kategóriách. V kategórií do 69 kilogramov hájili farby klubu z Kysúc dvaja borci.

Marián Poláček si naložil na úvod 85 kilogramov. Trh sa mu však nevydaril. Dostával kŕče do nôh, a tak jeho sen o medaile sa skončil. Pre mladíka z Krásna nad Kysucou je to veľká škoda, veď určite mal na to, aby stál na stupni víťazov.

Cenný kov sa v tejto kategórií podarilo vybojovať Adamovi Jesenskému. Ten trhol 85 aj 90 kilogramov, 95 kilogramov mu spadlo v sedačke a tento pokus tak už bol neplatný. V nadhode zaznamenal tri platné pokusy – 105, 108 a 113 kilogramov. Výborný výkon mu vyniesol až dva strieborné kovy, keď skončil druhý medzi dorastencami i juniormi.

Silná konkurencia sa zišla v kategórií do 77 kilogramov, kde štartovalo až štrnásť pretekárov. O dobré umiestnenie sa snažil Vladimír Kubala, ktorý najskôr trhol 100 kilogramov, no 105 kilogramov dvakrát nedostal nad hlavu pre technickú chybu. V nadhode začínal silák z Kysúc na 125 kilogramoch. S touto váhou sa popasoval až na druhý pokus. Kubala však následne zabojoval, na tretí pokus pokoril 132 kilogramov, čo mu vynieslo bronzovú medailu.

Patrik Broda, druhý Krásňan v tejto kategórií, si počínal o niečo lepšie, keď v trhu dostal nad hlavu 105 kg a v nadhode rovných 130 kg. Jeho výkon stačil na pekné druhé miesto.

V kategórií do 85 kilogramov sa predstavil Matej Poštek. Ten si po ročnej prestávke viedol veľmi dobre a získal titul majstra Slovenska. Čerstvý šampión trhol 110 kilogramov a nadhodil 130 kilogramov.

V kategórií do 94 kilogramov bojoval Matej Adámek, ktorý musel počas pretekov upravovať váhu. Zverenec Miroslava Škrobiana sa s tým vysporiadal statočne a zabojoval. V trhu mal platné pokusy 77, 83 a 87 kilogramov, v nadhode sa mu podarilo dostať nad hlavu 97, 103 a 107 kilogramov. Jeho najlepšie vystúpenie v kariére znamenalo druhé miesto, od titulu ho delil len jeden kilogram.

Ako posledný sa predstavil v kategórií do 105 kilogramov Samuel Paulus. V trhu najskôr pokoril 115 a potom aj 125 kilogramov, no činku o váhe 132 kilogramov už nezvládol po technickej stránke. V nadhode šiel Paulus na istotu. Najskôr zdolal 140 kilogramov, no 150 už bolo nad jeho sily. V tomto momente mal Samuel Paulus už istý strieborný kov, a tak na tretí pokus si pridal ešte 5 kilogramov. 155 kilogramov mu však spadlo pri výraze na zem.

 

 

 

Galéria k článku