Zápis detí do prvého ročníka ZŠ

Zápis žiakov do 1. ročníka sa uskutoční v Základnej škole, Mládežnícka 1343, Krásno nad Kysucou v pavilóne C (prvá budova od kultúrneho domu):

  • 24. 4. 2024 (streda)  od 13.00 hod. do 16.30 hod.
  • 25. 4. 2024 (štvrtok)  od 13.30 hod. do 15.30 hod.

Online prihlášku (pod názvom Elektronická prihláška) bude možné vypísať od 3.4. 2024 na webovej stránke školy: https://zsknk.edupage.org/

Vážení rodičia!  POZORNE, PROSÍM, ČÍTAJTE!
Povinná školská dochádzka začína začiatkom školského roka, ktorý nasleduje po dni, keď dieťa dovŕši šiesty rok veku a dosiahne školskú spôsobilosť. Rodič dieťaťa ( zákonný zástupca) je povinný prihlásiť svoje dieťa na plnenie povinnej školskej dochádzky v základnej škole.

Online prihláška do 1. ročníka ZŠ bude spustená od 3. apríla 2024 do 25.4.2024 na stránke školy www.zsknk.edupage.org. Nájdete ju na hlavnej stránke pod názvom Elekronická prihláška. Prosíme vás o jej  správne vyplnenie – údaje podľa rodného listu. Na email, ktorý zadáte v prihláške, vám pošleme potvrdzujúci email, že sme prihlášku dostali.
Vyplnenú prihlášku nemusíte vytlačiť, škola ju pripraví a vy ju podpíšete na zápise, ktorý sa bude konať  24. a 25. apríla 2024  v ZŠ Krásno nad Kysucou.                            
V prípade, že nemáte možnosť pred samotným zápisom vyplniť prihlášku elektronicky, dostanete na zápise papierovú formu prihlášky, ktorú vypíšete na mieste podľa rodného listu dieťaťa. Na zápis je potrebné priniesť vyplnené tlačivá a 15 eur (príspevok na pomôcky).

Rodičia, ktorí uvažujú o „odklade školskej dochádzky“, teda že dieťa bude pokračovať v predprimárnom vzdelávaní v MŠ, alebo majú záujem o úvodný ročník,  sú povinní svoje dieťa riadne zapísať do školy. Dieťa príde na zápis. Rodičia, ktorí budú mať záujem o konzultáciu so špeciálnym pedagógom, budú mať možnosť - na zápise bude prítomná  špeciálna pedagogička z CPP Kys. N. Mesto, školská špeciálna pedagogička a aj školská psychologička. Následne podajú žiadosť riaditeľke MŠ o pokračovanie v plnení povinného predprimárneho vzdelávania v materskej škole a doručia ju aj vedeniu základnej školy, kde bolo dieťa prijaté na povinnú školskú dochádzku  alebo budú zaradené do úvodného ročníka -  podľa rozhodnutia rodičov.

V prípade, že zákonní zástupcovia už majú vyjadrenie z Centra poradenstva a prevencie  (CPP) o tom, že žiak pokračuje v predprimárnom vzdelávaní, a preto nenastúpi do 1. ročníka, zapíšu žiaka do ZŠ  - vyplnia online prihlášku a doručia kópiu správy vedeniu ZŠ.

Zápis dieťaťa so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami
Zákonný zástupca dieťaťa, ktoré nastúpi do 1. ročníka a má špeciálne výchovno-vzdelávacie potreby, spolu s prihláškou predkladá aj:

  • písomné vyjadrenie zariadenia poradenstva a prevencie, vydané na základe diagnostického vyšetrenia dieťaťa
  • potvrdenie od pediatra
  • žiadosť zákonného zástupcu (rodiča)