Projekty financovania z Európskej únie pomáhajú k rozvoju obcí a miest

O využívaní projektoch ale aj o možnosti uchádzať sa o projekty z nového plánovacieho obdobia prišiel informovať na Kysuce štátny tajomník Michal Kaliňák z Ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR / MIRRI/ spolu s ďalšími pracovníkmi.

Krásno nad Kysucou je jedným z najúspešnejších miest v čerpaní eurofondov z projektov EU. Z viacerých projektov, ktoré sme dokončili minulý rok, bol pozrieť v piatok 9. februára 2024 štátny tajomník práve Zariadenie opatrovateľskej služby, kde sa stretol s klientami a zamestnancami zariadenia. Pochvalným slovom sa vyjadril o využívaní fondov v meste, zároveň poukázal, že naše mesto môže byť príkladom pre ostatné mestá a obce na Slovensku. V rozhovore minister Richard Raši a štátny tajomník M. Kaliňák prisľúbili pomoc a zároveň informovali o možnosti čerpania prostriedkov z cezhraničného programu Interreg viac ako 100 miliónov eur zo slovensko-českej spolupráce a 170 miliónov eur zo slovensko-poľskej spolupráce.

„Pre mesto Krásno nad Kysucou je táto vzácna návšteva pochvalou doterajšej vykonanej práce pri získavaní prostriedkov z eurofondov. Poďakovanie štátneho tajomníka svedčí o tom, že tieto projekty v porovnaní s ostatnými mestami sú robené účelovo, čo najlepšie pre našich občanov. Získané informácie z rokovania určite využijeme pri predkladaní žiadostí o ďalšie projekty“, vyjadril sa primátor mesta J. Grapa.

Galéria k článku