Zápis žiakov do 1. ročníka Základnej školy

Zápis žiakov do 1. ročníka sa uskutoční v Základnej škole, Mládežnícka 1343,
Krásno nad Kysucou v pavilóne C (prvá budova od kultúrneho domu):
25. 4. 2023 (utorok)  od 13.00 hod. do 16.30 hod.
26. 4. 2023 (streda)  od 13.30 hod. do 15.30 hod.

Na zápis je potrebné priniesť vyplnené tlačivá a 15 eur (príspevok na pomôcky).
Online prihlášku (pod názvom Elektronická prihláška) bude možné vypísať od 3.4. 2023 na webovej stránke školy: https://zsknk.edupage.org/

Vážení rodičia!

Povinná školská dochádzka začína začiatkom školského roka, ktorý nasleduje po dni, keď dieťa dovŕši šiesty rok veku a dosiahne školskú spôsobilosť. Rodič dieťaťa (zákonný zástupca) je povinný prihlásiť svoje dieťa na plnenie povinnej školskej dochádzky v základnej škole.

Online prihláška do 1. ročníka ZŠ bude spustená od 3. apríla 2023 na stránke školy www.zsknk.edupage.org. Nájdete ju na hlavnej stránke pod názvom Elekronická prihláška. Prosíme Vás o jej správne vyplnenie – údaje podľa rodného listu. Na email, ktorý zadáte v prihláške, Vám pošleme potvrdzujúci email, že sme prihlášku dostali.

Vyplnenú prihlášku nemusíte vytlačiť, škola ju pripraví a Vy ju podpíšete na zápise, ktorý sa bude konať 25. a 26. apríla 2023 v ZŠ Krásno nad Kysucou.

V prípade, že nemáte možnosť pred samotným zápisom vyplniť prihlášku elektronicky, dostanete na zápise papierovú formu prihlášky, ktorú vypíšete na mieste podľa rodného listu dieťaťa. Rodičia, ktorí uvažujú o „odklade školskej dochádzky“, teda, že dieťa bude pokračovať v predprimárnom vzdelávaní v MŠ, sú povinní svoje dieťa riadne zapísať do školy v mieste svojho bydliska. Dieťa príde na zápis. Odporúčame rodičom, ktorí majú záujem konzultovať so špeciálnym pedagógom, aby prišli na zápis v utorok 25.4. , kedy bude prítomná aj špeciálna pedagogička z CPP Kys. N. Mesto. Následne podajú žiadosť riaditeľke MŠ o pokračovanie v plnení povinného predprimárneho vzdelávania v materskej škole a doručia ju aj vedeniu základnej školy, kde bolo dieťa prijaté na povinnú školskú dochádzku.

V prípade, že zákonní zástupcovia už majú vyjadrenie z Centra poradenstva a prevencie (CPP) o tom, že žiak pokračuje v predprimárnom vzdelávaní, a preto nenastúpi do 1. ročníka (tzv. má odklad), zapíšu žiaka do ZŠ - vyplnia online prihlášku, doručia správu vedeniu ZŠ a dieťa sa nemusí zúčastniť zápisu do ZŠ.

Zápis dieťaťa so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami

Zákonný zástupca dieťaťa, ktoré nastúpi do 1. ročníka a má špeciálne výchovno-vzdelávacie potreby, spolu s prihláškou predkladá aj:

  • písomné vyjadrenie zariadenia poradenstva a prevencie, vydané na základe diagnostického vyšetrenia dieťaťa
  • potvrdenie od pediatra
  • žiadosť zákonného zástupcu (rodiča)

Prílohy na stiahnutie