Uvítanie najmenších občanov mesta v prvom polroku 2023

Čo všetko deťom k šťastiu treba:
Slnko a modrý kúsok neba,
piesok a v izbe s hračkami
dva veľké bozky od mamy.

Čo všetko deťom k šťastiu stačí?
Hrozienko sladké na koláči
a denne jedna hodinka
v náručí svojho ocinka.

Čo sa dnes deťom najviac ráta?
Mať ocka ako kamaráta,
maminu dlaň a popri tom
mať vždycky lásky plný dom.

Jednou z najmilších akcií v meste je nepochybne uvítanie najmenších najmenších detí do života. Tieto slávnostné chvíle zažili rodičia spolu so svojimi ratolesťami, v stredu 02. augusta 2023 v zasadacej miestnosti Mestskej radnice Krásna nad Kysucou.

Primátorovi mesta Krásno nad Kysucou Ing. Jozefovi Grapovi boli našou knihovníčkou Jankou Šustekovou menovite predstavené deti, ako  najmenší spoluobčania mesta, ktorých rodičia priniesli k slávnostnému uvítaniu do života. Primátor vo svojom príhovore poprial rodičom, mnoho trpezlivosti pri výchove svojich detí. Pretože, tak ako sa teraz starajú o svoje deti, raz príde rad aj na nich. A ak svoje deti vychovajú v láske, môžu sa spoľahnúť, že na sklónku života bude  nich postarané. Rovnako deťom zaželal pevné zdravie, veľa šťastia, radosti do všedných dní života a aby si plnohodnotne užívali svoje krásne detstvo.

Po príhovore nasledovali podpisy do Pamätnej knihy, kde rodičia k menám svojich novorodeniatok pridali svoje podpisy a uložili svoje dieťa do kolísky. Okrem osobného priania pána primátora si mamičky odniesli ružičku a finančný príspevok. Pripravený bol i milý kultúrny program v podaní Detského folklórneho súboru Drevárik zo Základnej umeleckej školy Krásno nad Kysucou. Deti prítomným z lásky zaspievali a zarecitovali.

Za obdobie január – jún 2023 sa v našom meste narodilo 24 detí, 17 chlapcov a 7 dievčat. V tento deň sme zažili i výnimočné privítanie dvojo dvojičiek Adama a Filipa, Eliška a Samuel.

Želáme vám, milí rodičia, veľa radosti z vášho dieťatka a vašim detičkám veľa zdravia, pohody a lásky v kruhu svojej rodiny a blízkych.

Galéria k článku