Dom s opatrovateľskou službou čakajú finálne práce

Projekt

Naši seniori čoskoro dostanú možnosť využiť nový Dom s opatrovateľskou službou (ďalej DOS), ktorý mesto nadstavilo a pristavilo a celkovo zrekonštruovalo starý DOS. Dôvodom bolo najmä to, že pôvodný domov dôchodcov nespĺňal predpisy a legislatívne podmienky na prevádzkovanie.

Mesto by tak ostalo bez takejto služby občanom. V súčasnosti je dokončená stavebná časť, realizujú sa už len terénne úpravy a parkovacie miesta pre zamestnancov a návštevy. Čakáme na vysúťaženie vybavenia nábytkom a kuchynskými linkami. Administratívne a byrokratické postupy sú veľmi zdĺhavé, preto sa vedenie mesta snaží urýchliť vybavenie administratívnych dokladov a vybaviť verejné obstarávanie.

Podľa vyjadrenia primátora mesta Ing. Jozefa Grapu: "Vzhľadom na veľký záujem našich občanov o využitie služieb v tomto zariadení sa snažím urýchliť administratívne postupy a po konzutláciach ministerstva, riadiacich orgánov a s ďalšími inštitúciami sa snažíme čím skôr dostať do situácie, že budeme môcť prijať nových klientov. Projekty financované dotáciou z Európskej únie sú najlacnejšie, ale časovo a administratívne veľmi náročné, ak chceme dodržať všetky kontrolné mechanizmy a postupy, či už obstarávanie jednotlivých materiálov, vybavenie, ako aj ich kontrola. Dúfam však, že takáto námaha bude korunovaná spokojnosťou našich občanov, budúcich užívateľov zariadenia".

Galéria k článku