Čas dušičkový

Je dušičkový čas, kedy sa vo veľkom počte stretávame na cintoríne pri hroboch našich zosnulých, priateľov, či rodinných príslušníkov. I náš mestský cintorín hrá všetkými farbami a večer blikajú plamene v kahancoch, ktoré dotvárajú tento sviatočný čas.

„Práve pri prechádzke cintorínom padli do oka vkusné, či menej vkusné výzdoby, ktorými sme si chceli spomenúť na našich zosnulých. Ďakujem všetkým návštevníkom cintorína ako i prenajímateľom hrobových miest, za dodržiavanie jednotlivých zásad. Zvlášť chcem poďakovať tým, ktorí ste si pamiatku svojich zosnulých uctili vkusnou ekologickou výzdobou z prírodných materiálov.

Zároveň prosím tých, ktorí vyzdobili hroby nerecyklovateľným odpadom, aby sa pri jeho likvidácii riadili pravidlami separácie a neukladali odpad do zmesových nádob. Tieto výzdoby nie len znečisťujú životné prostredie, ale majú v sebe komodity, ktoré finančne zaťažujú rozpočet mesta pri jeho likvidácii.

Veríme, že aj naďalej bude pokračovať trend živých vencov, vresov, novembrových chryzantém, ktorý sa v súčasnosti rozširuje všade navôkol. Niekedy je menej viac, preto venujme radšej modlitbu a tichú spomienku našim milovaným“, uviedol primátor mesta Jozef Grapa.

Galéria k článku