Bibliobox v rámci zvýšenia kvality poskytovaných služieb našej Mestskej knižnice

Po rekonštrukcii knižnice potešujúco narástol počet čitateľov. Majú záujem nie len o nové knižné tituly, ale aj o moderný spôsob evidencie, či služieb v rámci knižnice. Preto mesto Krásno nad Kysucou pokračuje v skvalitňovaní služieb prostredníctvom novej techniky i za pomoci finančných prostiedkov z projektu "Zvýšenie kvality poskytovaných služieb a hygienických štandardov Mestskej knižnice v Krásne nad Kysucou."

Mesto chce aj pre neevidovaných čitateľov, prípadne návštevníkov mesta, ktorých pred letnou sezónou čoraz viac pribúda, sprístupniť i počas soboty a nedele, kedy je knižnica zatvorená, knihy na čítanie. Preto sa v spolupráci so Strednou odbornou školou drevárskou a stavebnou vytvoril bibliobox (knihobúdka). Pri jarnom, či letnom posedení na lavičke si môžete prečítať knihu, prípadne zapožičať a po prečítaní vrátiť naspäť na miesto.

Veríme, že aj žiaci pri čakaní na autobusové spoje svoj voľný čas využijú na čítanie kníh a knihobúdky, ktorá sa bude pravidelne dopĺňať a obmieňať ďalšími knižnými titulmi.

"Ak sa táto forma zapožičovania kníh ujme, máme v pláne rozšíriť biblioboxi na ďalšie frekventované miesta. Touto cestou sa chcem poďakovať za spoluprácu s vedením a žiakmi zo Strednej odbornej školy drevárskej a stavebnej," dodal primátor mesta Krásno nad Kysucou Ing. Jozef Grapa.

Pravidlá biblioboxu: 
1. Využitie je zadarmo.
2. Nie je potrebná žiadna registrácia alebo evidencia.
3. Knihu si požičiate a po prečítaní vrátite späť do biblioboxu (knihobúdky).
4. Knihu si môžete aj nechať, ale prinesiete za ňu inú a nepoškodenú.
5. Zaobchádzajte s knihami pekne a neničte ich!
6. Knihy nenechávajte ležať mimo biblioboxu.

Galéria k článku