Zveľaďovanie cintorína

Mestský cintorín v Krásne nad Kysucou v súčasnosti patrí medzi najväčší na Kysuciach, čo sa týka rozsahovej plochy, ale i počtom hrobov.  K dnešnému dňu evidujeme 2142 hrobových miest, a preto je často navštevovaný počas celého roka, nielen cez dušičkové obdobie.

Po vybudovaní chodníkov pre peších, kolumbária a Domu smútku, je potrebné dokončiť ešte oplotenie, ktoré sa práve v tomto čase realizuje. Snažíme sa tak zamedziť prístup najmä divej zveri a domácim zvieratám z južnej strany, ktorá doteraz nebola uzatvorená. Z tohto dôvodu sa mesto rozhodlo vybudovať oplotenie cintorína, aj keď sa nachádza v zložitom teréne. V najbližších týždňoch zamestnanci mestského podniku začnú rozoberať poslednú časť starého kamenného plotu, ktorý sa rozpadáva. Na tomto mieste vybudujeme kolumbárium, pretože to jestvujúce sa žiaľ, rýchlo napĺňa a v poslednom období viacero pozostalých ukladá svojich zomrelých do urien“, uviedol primátor Jozef Grapa.

Mesto v týchto dňoch zabezpečuje i pravidelnú údržbu kosenia trávy, aby bol umožnený prístup na cintorín po celej ploche.

Galéria k článku