Žiaci maľovali veľkonočné vajíčka

Jar prichádza. Veľkonočná výzdoba v našom meste bola vždy pestrá a zaujímavá. Pred pár rokmi námestie pri kultúrnom dome ožilo veľkonočným zajkom s farbenými vajíčkami. Dva roky bol zodpovedný a nosil ochranné rúško, ale dnes sa našťastie opatrenia uvoľnili. Najmä deti sa s ním skamarátili a zvykli sa spolu fotografovať.

Tento rok plánuje mestská radnica veľkonočnú výzdobu rozšíriť. Zapojili sme do nej aj žiakov zo ZŠ Mládežnícka, ktorí maľovali v mestskej knižnici veľkonočné vajíčka rôznou technikou a čoskoro budú zdobiť živý plot.

„Ďakujem za pomoc deťom i pani učiteľkám, ktoré sa zapojili do veľkonočnej výzdoby. Okrem ručne maľovaných vajíčok, mesto nainštaluje i novú megakraslicu v mestských farbách. Dozor bude vykonávať smelý zajko, ktorý je oproti. Zároveň som ich pozval na návštevu do primátorskej kancelárie v rámci vyučovacej hodiny Vlastivedy. Rád by som im počas tejto výuky ukázal, ako funguje chod mestského úradu v praxi, aké má práva, povinnosti a kompetencie“, povedal primátor Jozef Grapa.

Dúfame, že jarné farby prírody a veľkonočná výzdoba naladí občanov i návštevníkov mesta na pozitívne myšlienky s úsmevom na tvári, pretože je bezplatný a krajší ako rúško.

Galéria k článku